MISLI DA JE PRAVO VRIJEME

Kapetan reprezentacije Sjeverne Makedonije uoči utakmice s Nizozemskom donio odluku koja će šokirati njihovu naciju

Bionic
Reading

Kapetan nogometne reprezentacije Sjeverne Makedonije Goran Pandev (37) najavio je oproštaj od nacionalne vrste nakon EURO-a

'Utakmica protiv Nizozemske bit će moja posljednja utakmica za reprezentaciju', kazao je Pandev na konferenciji za novinare.

'Mislim da je pravo vrijeme za oproštaj. Sutrašnji susret bit će poseban i nadam se dobrom oproštajnom nastupu', dodao je napadač Genoe.

Sjeverna Makedonija je prvi put u svojoj povijesti sudjelovala na nekom velikom natjecanju, a nakon dva poraza u skupini (Austrija, Ukrajina) više nema izgleda za prolaz i sutrašnja utakmica protiv 'Oranja' biti će makedonski oproštaj od EURO-a.

'Nadam se da će se ovi momci, ova generacija, kvalificirati za Svjetsko prvenstvo', poželio je Pandev suigračima.

Za reprezentaciju je dobitirao u lipnju 2001. godine u susretu protv Turske. Do sada je sakupio rekordni 121 nastup, te rekordnih 38 golova.

  • +12
Ukrajina - Sjeverna Makedonija; nogomet, Euro 2021.; 17.6.2021. Izvor: EPA / Autor: Robert Ghement / POOL

Trenutačno je član talijanske Genoe, a igrao je i za Galatasaray, Inter, Lazio, Napoli... Najveći uspjeh ostvario je u dresu Intera s kojim je osvojio Ligu prvaka i 'scudetto'.

'Vjerojatno ću uskoro završiti i svoju klupsku karijeru, ali što se tiče reprezentacije, ovo je definitivno kraj jer je igranje na dvije fronte u 38. godini previše.'