NOVI PROBLEMI

Kaos u koji je zapalo skijanje ide dalje; u FIS-u se hvataju za glavu

13.12.2023 u 14:07

Bionic
Reading

Današnji drugi trening spusta, koji je trebao biti održan u talijanskoj Val Gardeni, otkazan je zbog novih količina snijega koji je napadao tijekom prošle noći, pa su se iz Međunarodne skijaške federacije (FIS) u dogovoru s lokalnim organizatorima odlučili na ovaj potez kako bi sačuvali stazu za sutrašnju utrku.

Vremenska prognoza nije idealna ni za četvrtak, za kad je najavljena mogućnost novih snježnih padalina, ali u ovoj sezoni su se skijaši već navikli na otkazivanje natjecanja. Naime, od sedam predviđenih utrka u ovoj sezoni, održane su samo dvije - slalom u austrijskom Gurglu i veleslalom u francuskom Val d'Isereu.

Otkazan je veleslalom na otvaranju sezone u austrijskom Söldenu, spust koji je trebao biti održan na skijalištu Zermatt-Cervinia, spust i super G u američkom Beaver Creeku te slalom u Val d'Isereu.

Kako je u utorak u Val Gardeni održan prvi trening spusta, stvoreni su uvjeti za održavanje prvih ovosezonskih natjecanja u brzim disciplinama.

U četvrtak bi u Val Gardeni trebali nadoknaditi propušteni spust iz Zermatta, u petak je na rasporedu superveleslalom, a u subotu još jedan spust. Start svih utrka je predviđen za 11.45 sati.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'