NEMA LJUTNJE

Kakva gospoda! Sucu 'slijepcu' poželjeli odlazak na SP

18.11.2013 u 09:56

Bionic
Reading

Iz njemačkog prvoligaša Hoffenheima su pokazali visoku razinu korektnosti, poručivši kako sucu Felixu Brychu opraštaju što ih je prošli mjesec gurnuo u poraz, priznavši nepostojeći gol Bayer Leverkusenu

Radi se, podsjećamo, o utakmici 9. kola Bundeslige u kojoj su 'apotekari' kao gosti slavili s 2:1, a u 70. se minuti dogodila krajnje bizarna situacija. Stefan Kieβling je pucao glavom, lopta je prošla pored vratnice i onda kroz rupu u mreži završila u golu. Na iznenađenje svih sudac Brych je pokazao na centar, priznavši pogodak koji uopće nije postignut. Hoffenheim se, dakako, žalio, ali je Njemački nogometni savez (DFB) odlučio da se utakmica neće ponavljati, odnosno da se Bayeru priznaje pobjeda.

U ponedjeljak je za Bild o tom slučaju progovorio direktor Hoffenheima Alexander Rosen, ali u njegovim riječima nije bilo nimalo gorčine na račun Brycha.

'On bi trebao ići na Svjetsko prvenstvo. Jedan je od naših najboljih sudaca. Dokazao se samo tri dana kasnije nakon naše utakmice protiv Bayera kada je suvereno sudio dvoboj između Milana i Barcelone u Ligi prvaka', rekao je Rosen, opisavši potom što se događalo nakon završetka famoznog ogleda u Sinsheimu.

'Razgovarao sam s Brychom sat vremena nakon utakmice. Bio je u šoku, dobro je znao dimenziju onoga što je napravio. Rekao sam mu da ćemo tražiti ponavljanje utakmice, ali sam ga uvjerio i da ga nećemo napadati u javnosti'.