samo jedan razlog

Kakav udarac za organizatore Australian Opena! Otkazao peterostruki osvajač Grand Slama, uspješna suradnja pred raspadom, a to se tiče i našeg para Mektić - Pavić

15.12.2021 u 08:47

Bionic
Reading

Francuz Pierre-Hugues Herbert još je jedan u nizu tenisača koji će propustiti Australian Open zbog nepopustljivih organizatora koji ne dozvoljavaju dolazak necijepljenima

Peterostruki Grand Slam prvak u parovima Pierre-Hugues Herbert isključio je sebe iz Australian Opena jer se nije cijepio protiv koronavirusa.

Francuz je trebao igrati sa sunarodnjakom Nicolasom Mahutom, a veliki su rivali najboljima na svijetu Nikoli Mektiću i Mati Paviću, ali ništa od toga. Umjesto Herberta, Mahut je privremeno našao novog partnera u još jednom sunarodnjaku, Fabriceu Martinu.

'S takvim razmišljanjem počeo je tijekom US Opena. Rekao mi je svoju odluku u Antwerpenu u listopadu. Ne želi se cijepiti, barem ne sada, a razmatra posljedice svoje odluke. Svjestan je da bi mu ovo moglo ozbiljno zakomplicirati sezonu. Pitanje se posebno postavlja zbog putovanja u Indian Wells i Miami u ožujku', rekao je Mahut.

Herbert je s Mahutom osvojio svih pet Grand Slam naslova u paru, zadnji je bio na Ronald Garrosu 2021., a na Australian Openu otišli su do kraja 2019. Bili su najbolji i na zadnja dva ATP Finalsa.

Inače, glavna vijest uoči prvog Grand Slama je i dalje Đoković, za kojeg se ne zna hoće li igrati na Australian Openu. Prvi tenisač svijeta stavio je svoje ime na popis za prijavu, ali odbija otkriti svoj status cijepljenja.