ph u nogometu

Kad već ne mogu dečki, onda barem cure iz Splita igraju najbolji nogomet u Hrvatskoj

03.06.2019 u 08:25

Bionic
Reading

Prekinuta je dvanaestogodišnja dominacija Osijeka, a novi je ženski nogometni prvak – Split!

U posljednjem kolu sezone u izravnom derbiju s najvećim rivalom Splićanke su na osječkoj Mačkamami odigrale 3:3, što im je bilo dovoljno da zadrže tri boda prednosti na vrhu ljestvice i dođu do prvog, povijesnog naslova prvakinja Hrvatske.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Split je zbog boljeg međusobnog omjera mogao izgubiti i dva razlike, ali uz uvjet da postigne barem gol. Osijek je pak priželjkivao trijumf 2:0 (koliko je izgubio u Parku mladeži) ili s tri gola razlike i poslije prvih 45 minuta bio je jako blizu ostvarenju svog nauma.

Otvaranje utakmice bilo je furiozno, s tri pogotka u 11 minuta! Osijek je poveo preko Lojne, Split izjednačio udarcem Dulčić s gotovo 40 metara koji je iznenadio domaću vratarku Slanović, a onda je opet Osijek poveo preko Balić koja je sjajno pogodila iz slobodnog udarca sa 17 metara. Split se tada počeo buditi, no na odmor se otišlo s prednošću Osijeka 3:1 nakon što je Balog iskosa pogodila suprotne rašlje.

Osijeku je tada za naslov bio dovoljan još samo jedan gol, no do njega nije došao. Štoviše, nije mu pripala ni 'Pirova pobjeda' jer je Split iz dva kornera izjednačio. U 68. minuti ubacila je Dujmović, a Bošnjak glavom poentirala s peterca, da bi deset minuta kasnije Bukač izravno iz kuta pogodila za 3:3!