KREĆE BORBA ZA SP 2018.

Jurčić upozorava iz Turske: Evo koji je najveći hendikep Hrvatske!

05.09.2016 u 12:20

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom (večeras od 20.45 sati na maksimirskom stadionu) prvi je nastup u kvalifikacijama za odlazak na SP u Rusiju 2018. godine. Suparnik Čačićevoj vrsti bit će stari znanac - Turska, protiv koje su naši igrali u lipnju, na otvaranju skupine na Euru

Po osmi put u povijesti Hrvatska i Turska igrat će međusobni okršaj. Naši su dosad slavili tri puta, tri su okršaja završila bez pobjednika, a samo jednom - u četvrtfinalu Eura 2008. u Beču - slavila je Turska. I to tek nakon penala.

No, bez obzira na taj pozitivan skor s Turcima, utakmice su često znale biti tvrde. U posljednjoj, prije nešto manje od tri mjeseca, Hrvatska je s 1:0 slavila u Parku prinčeva. Rekao je Luka Modrić da je utakmica bila teška, no taj je dvoboj poseban dojam ostavio na Krunu Jurčića

'Dojam je fenomenalan. Prva je to utakmica, jako bitna, osvojena su tri važna boda, ali još je važnije da su naši igrači ostavili izuzetan dojam', govorio je tada za tportal.hr Kruno Jurčić.

Nastavio je Jurčić s analizom tog dvoboja

'Turci su se zatvorili i jedini način na koji su ih naši probijali bilo je Brozovićevo ubacivanje u međuprostor, odnosno Srnini centaršutovi koji su nekad bili uspješni, a nekad ne. Hrvatska je bila jaka u prekidima, imali smo dosta ofenzivnih skokova. A kao nagrada za ovu čvrstu igru došao je taj eurogol Luke Modrića. Puno sam puta već rekao, ako ćemo imati Modrića kao onog iz Reala, onda možemo puno'.

Na temelju te analize i pohvala koje je Jurčić poslao na adresu Brozovića, vjerujemo da će Čačić sastaviti i momčad za večerašnji okršaj. Dakle, da će Pjaca svoju priliku čekati na klupi.

Danas je Jurčić trener novog turskog prvoligaša Adanaspora, kluba koji je prošle godine igrao drugu tursku ligu te sada želi u prvoligaškom društvu ostaviti što bolji dojam.

'Da, stigao sam prije desetak dana, još nisam vodio prvenstvenu utakmicu, a prvi test će mi biti Gaziantepspora. Klub je nakon ulaska u viši rang doveo 11 novih igrača, ima dosta stranaca i sada još uvijek traje vrijeme uigravanja i privikavanja na nove okolnosti. Kako za njih, tako i za mene', rekao je u razgovoru za tportal.hr Kruno Jurčić i dodao da je tijekom ljeta imao ponude iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, odnosno Slovačke. Međutim, ovo je bio najveći izazov jer turska liga je, ruku na srce, jača i neizvjesnija i od slovačke i lige UAE-a.

No, da se vratimo na reprezentaciju i okršaj protiv Turske

'Na žalost, nisam imao prilike upoznati sve ove nove mlade turske igrače kojih ima dosta u Terimovom sastavu. No, očito se odlučio na pomlađivanje reprezentacije, izostavio je nekoliko najiskusnijih, a sve vjerojatno pod dojmom razočaravajućeg nastupa u Francuskoj'.

Mogu li ovi mladi igrači donijeti dodatni impuls?

'Uvijek mogu, ali kada je reprezentacija u pitanju, ona ipak treba neko vrijeme da se poslože linije, da se igrači upoznaju. I zato mislim da je prednost ipak na strani naših. Jer Čačić neće imati samo Subašića i kapetana Srnu kojem su mediji već neko vrijeme tražili zamjenu u Vrsaljku. Međutim, ne smijemo podcjenjivati veliki Srnin doprinos, bio je standardan i odličan igrač koji je davao cijelog sebe.'

Međutim, Jurčić je otkrio da će Hrvatska imati jedan veliki hendikep

'Velika negativnost je izostanak publike. Jer i osobno sam igrao utakmice na praznom Maksimiru i znam koliko je to grozno. Premda, s obzirom na razliku u kvaliteti između oba sastava, za pobjedu ne strahujem', zaključio je Kruno Jurčić koji će dvoboj pratiti u Turskoj.