ZAUSTAVIO NJEMAČKU

Junak iz sjene: Najbolja utakmica života hrvatskih lavova

30.10.2015 u 09:00

Bionic
Reading

Mladi Vatreni u Čileu su se probili do društva osam najboljih reprezentacija svijeta, zahvaljujući pobjedi nad Njemačkom 2:0 u Concepcionu

'Uspjeli smo pobijediti sigurno najtežeg protivnika kojega je ova generacija imala. Njemačka je kvalitetna, disciplinirana i vrhunski organizirana, ali naši su igrači reagirali na najbolji mogući način i držali se svega što smo se dogovorili nakon analiza,' sažeo je izbornik Dario Bašić poslije utakmice za službenu stranicu saveza

Hrvatsku su prema pobjedi povukli strijelci Moro i Lovren, no svi su reprezentativci zaslužili izbornikove pohvale.

'U pojedinim etapama utakmice imali smo određenih problema s njihovim igračima, posebno s napadačima, ali moram pohvaliti cijelu svoju momčad. Pobijedila je momčadska igra, kolektiv, a posebno me veseli što smo počeli razmišljati u oba smjera, dakle i u fazi obrane. To nam daje slobodu u napadu,' kaže.

Plasman u četvrtfinale velika je nagrada, i protiv će se tražiti borba za medalje.


'Presretni smo, ovo je velika pobjeda ovih igrača. Uložena energija polako im se isplaćuje i vraća. Međutim, moramo ostati staloženi jer nas čeka četvrtfinale i novi snažni protivnik. Opet ćemo napraviti dobru pripremu, pokušati izvući maksimum iz sebe i pokazati se u najboljem mogućem svjetlu,' zaključio je izbornik Bašić.

Jedan od najraspoloženijih u hrvatskim redovima bio je vratar Adrian Šemper, koji je njemačkim igračima 'zaključao' svoja vrata.

'Čestitam svojim suigračima na sigurno najboljoj utakmici u životu. Dali smo sve od sebe i igrali smo kako smo se dogovorili. Isto tako, odmah se okrećemo idućoj utakmici, odnosno susretu s Malijem. I u tom ćemo dvoboju ići po pobjedu,' najavio je Šemper.

Njemačka obrana pak nije pronalazila rješenja za razigranog Josipa Brekala, koji je često stvarao opasnosti pred protivničkim golom.

'Presretni smo zbog pobjede, svi smo se borili kao lavovi. Okrećemo se Maliju i pokušat ćemo napraviti što bolji rezultat na Svjetskom prvenstvu. Ako budemo mogli i do kraja, zašto ne?,' rekao je nakon dvoboja Brekalo