EUROLIGA

Jug teškom mukom do boda protiv Primorca

16.12.2009 u 18:24

Bionic
Reading

Vatrepolisti dubrovačkog Juga odigrali su 9:9 (3:3, 1:2, 2:2, 3:2) protiv europskog prvaka Primorca u svom bazenu. Početkom prosinca taj isti Primorac 'jugaši' su potopili sa 14:7

U utakmici 2. kola B skupine vaterpolske Eurolige, Jug je na svom plivalištu odigrao protiv crnogorskog Primorca 9:9 (3:3, 1:2, 2:2, 3:2). U utakmici kojoj je prethodio 'strujni udar' u Dubrovniku, pa se na gruškom plivalištu morao koristiti agregat, 'jugaši' su bili pod imperativom pobjede. Naime, u prvom su kolu istog natjecanja poraženi od Vasasa, pa im je za prolazak skupine trebala pobjeda. Ovako će igrači Elvisa Fatovića morati tražiti pobjedu u gostima, a to će sasvim sigurno biti mnogo teže.

Zanimljivo, početkom prosinca, Jug je protiv Primorca u regionalnoj ligi stigao do lagane i uvjerljive pobjede 14:7, no večeras su se Dubrovčani mučili i jedva uspjeli iščupati taj bod.

Po dva pogotka za Dubrovčane postigli su Sandro Sukno, Paulo Obradović, Miho Bošković i Andro Bušlje, dok je Tony Azevedo tri puta bio strijelac za Primorac. Nakon dva kola Jug CO ima samo jedan bod, dok Primorac ima četiri. U sljedećem kolu Jug će 16. siječnja gostovati kod Panioniosa u Ateni.