pravda zadovoljena, ali...

Joško Jeličić i Nenad Bjelica i u slavlju 'sipali žuč': Nedopustivo, namjerno, kako to zdrave oči ne vide...

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 18.12.2022 07:51
  • Objavljeno 18.12.2022 u 07:51
Bionic
Reading

Ni utakmica između Hrvatske i Maroka nije mogla proći bez sudačkih repova, a katarskog suca Abdulrahmana Al-Jassima komentirali su Joško Jeličić, Nenad Bjelica i Marijo Strahonja u mesiji Qatara na HRT-u

U 72. minuti nije dosuđen čisti kazneni udarac za Vatrene. Radilo se o situaciji kada je Joško Gvardiol srušen u kaznenom prostoru, a na kraju se čak niti VAR nije oglasio.

'Sigurno nije lijepo niti ugodno negativno pričati u kontekstu kada slavimo. Definitivno nije imao utakmicu pod kontrolom, već u 8. minuti kada je Gvardiol doista zaslužio žuti karton. U 33. minuti su protestirali Marokanci, unosili su mu se, izgubio je tada autoritet, prikazao je svima da ne kontrolira utakmicu. Osvrnuo se na kazneni udarac koji nije dosuđen u 72. minuti nakon što je Ambrabat oborio Gvardiola', istaknuo je sudački ekspert Marijo Strahonja za HRT te je dodao:

'To je toliko jasna situacija da se radi o kaznenom udarcu. Što je najgore, sudac je na tri, do četiri metra od njega, to je apsolutno kazneni udarac. Da bude stvar gora, ne znam zašto se VAR nije javio. Što je radio Čileanac u VAR sobi, ja stvarno ne znam. Gledao je sigurno tu sliku minutu, minutu i pol. Ako ovo nije jasna i očigledna pogreška, ne znam stvarno što je. Sudački odbor je podcijenio utakmicu za treće mjesto. Na sreću, pravda je ostala zadovoljena, nije nastradala bolja reperezentacija. Ovo je neprihvatljivo suđenje, ovo je narušilo imidž nogometnog suca.'

  • +39
SP Katar 2022: Hrvatska - Maroko Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU

Komentirali su katarskog suca i Joško Jeličić i Nenad Bjelica…

'Bez obzira na emocije jer smo brončani. S obzirom na kriterije dodjele, niti je Svjetskom prvenstvu mjesto u Kataru, niti je Kataru mjesto na Svjetskom prvenstvu. Pogotovo ovoj karikaturi od suca. Ovo je nedopustivo. FIFA je pokazala da je to organizacije koje se ne bi postidjeli niti otočani s juga Italije', istaknuo je Jeličić.

  • +20
Navijači na utakmici Hrvatska-Maroko, SP u nogometu, 17.12.2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

'Ne znam što bih rekao o VAR-u, a što nisam rekao. Ja mogu shvatiti da netko nešto ne vidi na terenu, jer svi mi griješimo. Ovdje je sudac kardinalno pogriješio. Međutim, da VAR to ne vidi, godinama govorim o mogućnostima manipuliranja utakmicama, ovo je danas bilo izmanipulirano. Takvih odluka od 2016. u Poljskoj, ovakve se situacije događaju. Nitko me ne može uvjeriti da ovo nije manipulacija rezultata i da je ovo nešto dobro. Sudac sjedi u VAR sobi, gleda to na pet ili šest kamera i on to ne vidi. Što zdrave oči vide. To je namjera. Oni će reći da nije bilo dovoljno intenziteta za kazneni udarac', pričao je Nenad Bjelica.

  • +17
Hrvatska na postolju Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal