Belgijska zvijer

Jose Mourinho još jednom spašava karijeru napadaču kojeg se prije 10 godina odrekao

29.08.2023 u 13:57

Bionic
Reading

Romelu Lukaku (30) prošlu je sezonu proveo na posudbi u Interu, a nakon što se vratio u London saznao je kako Chelsea više na njega ne računa. No, skup je, nitko nije želio otkupiti njegov ugovor, a onda se ukazao Jose Mourinho

Doživio je Romelu Lukaku (30) veliki poniženje nakon što se vratio u London s posudbe iz milanskog Intera. Belgijski napadač jednostavno nije u planovima novog trenera Chelseaja Mauricija Pochettina i zato se za novu sezonu morao pripremati trenirajući s U-21 momčadi 'bluesa'.

Pokušavao je Chelsea prodati napadača kojeg prati nadimak 'Belgijska zvijer', no većini zainteresiranih je jednostavno preskup. Sam Lukaku se nadao da će se dogovoriti s Juventusom, ali pregovori su neslavno propali jer su 'bluesi' za njega tražili Dušana Vlahovića i 30 milijuna eura!

Već je počeo razmišljati i o izdašnim ponudama iz Saudijske Arabije, ali je radije odlučio riskirati i pričekati pravu ponudu iz Europe.

I ona je napokon stigla! Ponovno mu se ukazao Jose Mourinho, karizmatični trener i Romelu Lukaku u posljednjih su desetak godina nekoliko puta surađivali. Manje ili više uspješno...

Vodio je Mourinho Lukakua na samom početku karijere, 2013. godine u Chelseaju. No, tada nije bio zadovoljan učinkom belgijskog napadača pa ga je prodao Evertonu. Četiri godine kasnije Mourinho je preuzeo Manchester United, a među prvim pojačanjima bio je baš Romelu Lukaku kojeg je za 85 milijuna eura otkupio od Evertona! 'Belgijska zvijer' je u dresu Uniteda odigrala 92 utakmice i zabila 42 gola.

Lukaku je nakon Uniteda igrao za Inter i Chelsea, a sad će kao igrač 'bluesa' doći na posudbu u Romu koju, gle čuda, vodi nitko drugi nego Jose Mourinho!

Lukaku je s Romom dogovorio osobne uvjete i sljedećih deset mjeseci će zabijati u dresu 'vučice'. Roma će Chelseaju za njega platiti pet milijuna eura, a godišnja će mu plaća biti oko 7,5 milijuna eura. Prošle je sezone za Inter odigrao 37 utakmica i zabio 14 golova.