'specijalni' je odlučio

Jose Mourinho izabrao je najboljeg nogometaša u povijesti; za njega to nisu ni Pele ni Leo Messi

03.01.2023 u 08:54

Bionic
Reading

U raspravu o tome tko je najbolji nogometaš svih vremena uključio se i Jose Mourinho. Za legendarnog portugalskog trenera dileme nema, jedan je velemajstor daleko ispred svih

Jose Mourinho je tijekom trenerske karijere radio s najboljim svjetskim igračima, no jedan je na njega ostavio poseban dojam. Legendarnog su portugalskog trenera 'uvukli' u raspravu tko je najbolji svih vremena, izbor koji se aktualizirao nakon što je Leo Messi odveo Argentinu do naslova prvaka svijeta, a posebno nakon što je preminuo Pele.

No, za Josea Mourinha dileme nema.

'Kad sam bio u Barceloni s Bobbyjem Robsonom, shvatio sam da je on najbolji igrač kojeg sam ikada vidio na terenu. Ozljede su mu kasnije uništile karijeru, koja je mogla biti još i nevjerojatnija, ali talent kojeg je tada kao devetnaestogodišnjak pokazivao bio je nešto stvarno nevjerojatno. Kasnije je samo potvrdio o kakvoj se veličini radi', kazao je Jose Mourinho te potom otkrio na koga je misli:

'Da, Ronaldo je najbolji svih vremena! Brazilski Ronaldo!'

Tako je Mourinho jednim potezom 'izbrisao' Pelea, Maradonu, Messija, Cristiana Ronalda... No, svoj je odabir pojasnio.

'Cristiano Ronaldo i Leo Messi imaju karijere koje vremenski traju dulje od Ronaldove, na vrhu su već 15 godina i to je fantastično. Ali, ako govorimo isključivo o talentu i nogometnoj vještini, tu nitko ne može nadmašiti Brazilca Ronalda', zaključio je Mourinho.