sigurno odlazi

Jose Mourinho ga nije volio, a on sada bira hoće li u Real, Barcelonu, PSG ili Arsenal

25.01.2019 u 11:25

Bionic
Reading

Manchester United bi do kraja ovog prijelaznog roka vrlo lako mogao ostati bez sjajnog veznjaka koji je u karijeri igrao za Real, Valenciju, Chelsea, a na Old Traffordu je od 2013. godine. Svestrani španjolski majstor Juan Mata (30) na ljeto će postati slobodan igrač, a za njega već sada postoji interes najvećih europskih klubova...

Malo je ofenzivnih veznjaka s takvim stilom i lakoćom igranja, a da u isto vrijeme nisu do kraja kapitalizirali svoj talent. No, Juan Mata (30) sada bi mogao naplatiti sve probleme s kojima se susretao tijekom svoje dosadašnje karijere.

Počeo je u redovima madridskog Reala, no tamo su ga 2007. godine proglasili viškom i doslovno prepustili Valenciji. U redovima 'šišmiša' se afirmirao te je 2011. godine za 27 milijuna eura stigao u Chelsea. U Londonu je osvojio Ligu prvaka 2012. godine, ali se i našao u velikim problemima.

Naime, Jose Mourinho ga iz nekog nepoznatog razloga jednostavno nije volio te ga je u zimi 2014. godine prodao Manchester Unitedu za 45 milijuna eura. I Mata se na Old Traffordu preporodio, tri je sezone bio jedan od najvažnijih igrača 'crvenih vragova', ali onda se u crvenom dijelu Manchestera pojavio ON. Sam Vrag u liku i djelu Josea Mourinha.

I ponovno su krenuli problemi za sjajnog španjolskog veznjaka koji je s 'furijom' osvojio SP 2010 i EP 2012. godine. Ali, za Mourinha jednostavno nije bio dovoljno dobar. Mučio se Mata sve dok 'Specijalni' nije odletio s Old Trafforda, a onda ponovno - procvao.

  • +5
Premier liga, Tottenham - Manchester United Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I to tako da u ovom trenutku na stolu ima pet izuzetnih ponuda - u isto ga vrijeme žele 'njegov' Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Juventus i PSG! Razlog je vrlo jednostavan, Mati na ljeto završava ugovor s Unitedom i postaje slobodan igrač, mogu ga dovesti bez odštete. Svima je jasno kakvog bi majstora dobili za 'sitan novac' i zato su uporni.

No, u cijeloj priči i United želi nešto zaraditi te su čelnici započeli pregovore sa sve tri zainteresirane strane kako bi ga prodali već sada u zimskom prijelaznom roku. A Juan Mata? On ne može pogriješiti, odlaskom s Old Trafforda sigurno će profitirati, kako financijski, tako i igrački.