teško, ali zato još slađe

Još jedan hrvatski trener u finalu azijske Lige prvaka!

23.10.2018 u 19:15

Bionic
Reading

Aktualni iranski prvak, Persepolis, napravio je još jedan iskorak u svojoj bogatoj povijesti. Pod vodstvom hrvatskog trenera Branka Ivankovića, izborili su finale azijske Lige prvaka

Prije dvije sezone u finalu ovog natjecanja bio je aktualni hrvatski izbornik Zlatko Dalić, koji je tada vodio Al Ain.

Sada je pak u finalu ovog prstižnog natjecanja, jer u Aziji se iz godine u godinu sve više investira u nogomet, još jedan hrvatski stručnjak. Riječ je također o Varaždincu, kojeg i Dalića naziva drugim domom, Branku Ivankoviću.

Popularni 'Tanac', bivši Dinamov trener, u finale je uveo svoj iranski klub Persepolis, koji je u dvije utakmice bio uspješniji od katarskog Al Sadda. Inače, za katarsku momčad igra i Barcelonina legenda Xavi, ali i Atleticov junak - Gabi.

No, ni ovog puta, baš kao u četvrtfinalu, nije moglo bez drame.

Ivankovićeva je momčad u prvoj utakmici, na gostovanju upisala pobjedu 1:0. No, uzvrat u Teheranu počeo je loše za Persepolis jer gosti su poveli pogotkom Alžirca Bounedjaha.

Tek u drugom poluvremenu zabio je Nemati za konačnih 1.1, odnosno prolazak Ivankovićeve momčadi.

Ivankovićeva momčad u finalu će igrati protiv boljeg iz ogleda japanske momčadi Kashima Antlers i korejskog Suwon Bluewingsa. Japanci su u prvoj utakmici slavili 3.2, a uzvrat je na raspredu u srijedu 24. listopada.

Prva utakmica finala, u kojoj će domaćini biti Japanci ili Koreanci igra se 3. studneog dok je uzvrat u Teheranu 10. studenog.