idemo po medalju!

[FOTO] Jedna od junakinja povijesne pobjede hrvatskih rukometašica nije skrivala emocije: Ženski rukomet u hrvatskoj konačno je živ!

15.12.2020 u 20:32

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice su u odlučujućoj, posljednjoj utakmici druge faze Europskog prvenstva u Danskoj, svladale Njemačku 23:20 te izborile plasman u polufinala. Sve su naše igračice zaslužile naklon do poda, a posebice golmanica Tea Pijević koja je protiv Njemačke sakupila čak 16 obrana

Sve su hrvatske rukometašice zaslužile maksimalan respekt, ostvarile su povijesni uspjeh, a do njega ih je fantastičnim obranama vodila naša golmanica Tea Pijević! Obranila je njemačkim rukometašicama čak 16 šuteva, 'zaključala' je gol i praktički svoje suigračice usmjerila prema veličanstvenoj pobjedi.

Za to je i nagrađena, da igrat će u polufinalu EP-a, ali je uz sve to i proglašena igračicom utakmice! Naklon do poda za Teu i sve naše rukometašice!

'Uvijek sam preozbiljna kad igram, ali slavim nakon utakmice. Što da kažem, pišemo hrvatsku povijest! Ženski rukomet u hrvatskoj konačno je živ. Ponosna sam na ovu ekipu', kazala je odmah nakon velike pobjede protiv Njemačke Tea Pijević!

  • +12
Hrvatska - Njemačka, EP u rukometu 2020. Izvor: Profimedia / Autor: CLAUS FISKER / AFP / Profimedia

Cijelo ovo prvenstvo naše rukometašice igraju kao u transu, ovo je povijesni uspjeh za hrvatski ženski rukomet...

'Malo smo imale problema u prvom poluvremenu, ali u drugom je sve bilo sjajno', pričala je još u euforiji Pijević i zaključila:

'Osjećala sam da mogu sjesti na klupu i gledati utakmicu s klupe koliko dobro smo obranu igrale! Bila je ovo utakmica ogromnog značaja, sretna sam, ponosna...'