propala investicija

Jedan od najvećih promašaj napušta Manchester United i odlazi u Bundesligu

01.01.2024 u 15:55

Bionic
Reading

Veznjak Manchester Uniteda Donny van de Beek (26) otišao je na posudbu u Eintracht iz Frankfurta do kraja sezone 2023./'24., objavio je engleski prvoligaš s Old Trafforda

Nizozemski reprezentativac je došao u Manchester u ljeto 2020. godine iz amsterdamskog Ajaxa, ali nije redovito igrao.

United ga je tada platio čak 40 milijuna eura, uspjeli su ga 'crveni vragovi' preoteti Real Madridu, ali sad je jasno da su pogriješili jer se Donny van de Beek na Old Traffordu nije uspio nametnuti. U Ajaxu je bio sjajan, na 175 utakmica je zabio 41 gol uz još 34 asistencije i trebao je tada biti spasitelj posrnulog velikana iz Manchestera.

Upisao je samo dva starta u Premier ligi za United otkako se vratio s posudbe u Evertonu 2022. godine.

Nakon što je propustio prvu polovicu 2023. zbog ozljede ligamenata, zaigrao je samo jednom u ligi ove sezone kao zamjena.

'Van de Beek će pokušati dobiti veću minutažu u Njemačkoj. Eintracht Frankfurt trenutno je šesti u Bundesligi i čeka ga play-off UEFA Konferencijske lige protiv belgijskog Union Saint-Gilloisea u veljači', navodi se u priopćenju Manchester Uniteda. 

Donny van de Beek je od 2020. godine za United odigrao tek 62 utakmice uz mizeran učinak od dva gola i dvije asistencije u svim natjecanjima.