KANDIDATI ZA ZLATO

Jedan od najboljih u povijesti gurnuo Hrvatsku među favorite!

13.01.2015 u 09:26

Bionic
Reading

Talant Dujšebajev je novo poznato rukometno lice koje je progovorilo za službenu stranicu Svjetskog prvenstva u Kataru. Trenutačno obnaša dužnost mađarskog izbornika (i trenera poljskog Kielca)

Kirgizijac je istinska legenda, jedan od najvećih svih vremena ove igre. Dva puta je bio proglašen najboljim rukometašem svijeta, a kao igrač osvojio je gotovo sve što se može. Najvažnije je zasigurno olimpijsko zlato za ZND (1992) te svjetski naslov s Rusijom (1993). Može se pohvaliti i time da je jedina osoba koja je osvajala Ligu prvaka i kao igrač i kao trener.

Ipak, mađarsku reprezentaciju nije uspio odvesti na Svjetsko prvenstvo u Kataru jer je u play-offu bolja bila Slovenija. Obitelj Dujšebajev svejedno će imati predstavnika - sin Alex je član španjolske nacionalne vrste koja brani naslov.

'Samo je malom broju nacija uspjelo obraniti titulu kao Francuskoj 2009. i 2011. To je stvarno težak izazov jer je šest reprezentacija koje mogu do zlata - uz Španjolsku su tu Francuska, Danska, Hrvatska, Poljska i Švedska. Čak se ni Njemačka ne smije podcijeniti iako je došla na temelju pozivnice.'

Kakva su očekivanja od prvenstva?

'Često sam bio u Dohi, uglavnom u ljetnim mjesecima, pa ne znam kakve temperature možemo očekivati zimi. Očekujem pozitivnu organizaciju i dvorane pune gledatelja. Siguran sam da će navijači iz Europe doći gledati utakmice. Ovo je novo za sve te cijeli svijet želi vidjeti kako će to izgledati jer je bilo uobičajeno da europske države ugošćuju ovo natjecanje.'