Dejan Bodiroga

Jedan od najboljih europskih košarkaša koji nije želio igrati u NBA ligi postao novi predsjednik Eurolige: Ulazimo u novu eru

14.09.2022 u 13:57

Bionic
Reading

Legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga, svojevremeno jedan od najboljih europskih košarkaša, imenovan je novim predsjednikom Eurolige

Dejan Bodiroga, koji je tijekom igračke karijere tri puta osvajao Euroligu (dva puta s Panathinaikosom i jednom s Barcelonom), na toj će dužnosti zamijeniti utemeljitelja ULEB-a Španjolca Jordija Bertomeua, koji je bio predsjednikom pune 22 godine. Bodiroga je također poznat i kao jedan od najboljih europskih košarkaša koji nikada nije zaigrao u NBA ligi iako je imao ponuda.

'Ulazimo u novu eru Eurolige. U proteklih 20 godina vidjeli smo kako se najjače košarkaško natjecanje u Europi pozicioniralo kao jedna od pokretačkih snaga svjetskog sporta', rekao je Bodiroga koji je nakon igračke karijere bio i dopredsjednik Srpskog košarkaškog saveza te predsjednik Natjecateljske komisije FIBA Europe.

Osim tri naslova prvaka Eurolige, Bodiroga je s reprezentacijom SRJ osvojio i tri naslova prvaka Europe, dva naslova svjetskog prvaka te olimpijsko srebro. Godine 1998. izabran je za najboljeg igrača (MVP) svjetskog prvenstva u Grčkoj.

Za izvršnog predsjednika Eurolige izabran je Marshall Glickman.