BIT ĆE TOGA JOŠ

Jedan od favorita odustao od europskog natjecanja; igrači, među njima i dva Hrvata, razočarani; iz kluba poručuju: Srce nam krvari...

13.07.2020 u 12:36

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa drastično je promijenila sport posebno kada je riječ o financijama klubova. Neki čak odustaju od europskih natjecanja kako bi zadržali stabilnost

Rukomet je sport u kojem se ne vrti velika lova kao u nogometu i košarci, a koronavirus je dodatno otežao stanje brojnim klubovima pa tako i onima koji dolaze iz bogate Njemačke.

Igranje bez gledatelja veliki je udarac u financiranju momčadi pa čelnici pronalaze razne načine kako da smanje troškove, a Hannover se odlučio na drastičan potez te je odustao od novoosnovanog EHF-ovog natjecanja – Europa lige. Poznato je da EHF smiješnim iznosima nagrađuje klubove u svojim kupovima, to je za većinu samo trošak, a još ako zbog koronavirusa ne može biti navijača ona je to za neke ravno katastrofi.

I zato su se u Hannoveru odlučili na nepopularnu vatrogasnu mjeru...

'Kao sportašu srce mi krvari, ali imali smo dobar razlog za takvu odluku. Zbog krize uzrokovane koronavirusom sudjelovanje u tom natjecanju moglo bi klub dovesti do ruba egzistencije', objasnio je sportski direktor Sven-Sören Christophersen.

'Promatrajući realno sve čimbenike, došli smo do zaključka da organizacijski, zdravstveni, sportski i financijski rizici mogu predstavljati rizik od preopterećenja za čitavu našu organizaciju', dodao je je generalni menadžer Eike Korsen.

Igrači, među kojima su i dva hrvatska rukometaša Ilija Brozović i Ivan Martinović, razočarani su s takvim razvojem situacije...

'Momčad je razumljivo jako razočarana odlukom. Željeli smo se predstaviti na međunarodnoj pozornici. Dali smo sve od sebe i naporno radili prošle sezone. S obzirom na okolnosti i trenutnu situaciju s puno neizvjesnosti, to je najsigurnija odluka s ekonomske perspektive', istupio je u ime igrača kapetan Fabian Böhm.

Hannover je bio jedan od favorita za plasman na Final Four pa je odustao tako da je samo pitanje koji klubovi su sljedeći. Kao za cijeli sport, i u rukometu dolaze crni dani, a tek će se u jesen vidjeti hoće li će igrati nova europska sezona.