DOGAĐA SE NEŠTO VELIKO

Je li Mamić znao za ovo? Legende kluba ga ruše

19.03.2014 u 09:09

Bionic
Reading

Nakon redovite skupštine GNK Dinamo, na kojoj je izvršni predsjednik Zdravko Mamić najavio da će u ljeto napustiti klub, procurilo je u javnost da se za ponedjeljak 'sprema nešto veliko'

Ubrzo nakon Skupštine se među navijačima Dinama, pogotovo onima koji žele izbore, pročulo da je riječ o press konferenciji na kojoj će igračke legende Dinama Igor Bišćan, Tomo Šokota i Silvio Marić predstaviti svoje ideje.

Procurilo je i da spomenuti trio ima veliku podršku bivših igrača Dinama kao što su Dario Šimić i Robert Prosinečki, a glavna teza će im biti da 'za Dinamo ima budućnosti i bez Zdravka Mamića'. U prijevodu, očito je i legendama dosta i žele srušiti Mamića u trenutku kada se osjetio najmoćnijim. S druge strane, velik dio navijača nikada Prosinečkom neće oprostiti odlazak na klupu Crvene zvezde, tako da je teško očekivati kako će, osim moralne podrške, imati neku ulogu u klubu 'kakav želi velik dio navijača'.

'Istina je da smo se okupili. Sljedeći tjedan je presica i sve će biti poznato. Više od toga ne mogu vam reći', kazao nam je Tomo Šokota.

Ukratko, svi ovi igrači vjerojatno će pružiti podršku ZZD-u ili, u prijevodu, zalagat će se za slobodne izbore na kojima će svi članovi kluba birati ljude koji odlučuju o njegovom poslovanju i razvoju. U kuloarima se pojavila i priča da će dobiti podršku još jedne legende Dinama, Zvonimira Bobana, ali to su tek naklapanja. Kako god se okrene, nakon duge borbe na relaciji Bad Blue Boysi - Zdravko Mamić najava konferencije za medije prvi je korak ka Dinamu kakav žele navijači.

Dario Šimić, Tomo Šokota i Igor Bišćan

Dodajmo još kako je sljedeća Dinamova Skupština zakazana za lipanj i tada je moguć scenarij u kojem će izvršni predsjednik Zdravko Mamić i službeno napustiti klub.

Ostaje otvoreno pitanje: je li Mamić znao za ovaj plan legendi prije Skupštine? Je li najavio odlazak jer je znao da je došao do zida?

Čak i ako Mamić napusti klub, teško je očekivati da će svi 'njegovi ljudi' otići pa je stoga za očekivati velika previranja.

S druge strane, teško je očekivati i da će trio Igor Bišćan, Tomo Šokota i Silvio Marić voditi klub, ali više će toga biti poznato u ponedjeljak, kada će i službeno sa svojim planovima izaći u javnost.

'Da, nas je nekoliko igrača u kontaktu, ali dogovorili smo se da ne iznosimo detalje, sve će se znati vjerojatno početkom sljedećeg tjedna', kazao je za Večernji list Igor Bišćan.