NBA liga

Jayson Tatum igrao u transu kao njegov idol Kobe Bryant te odveo Boston do pobjede

14.11.2023 u 09:41

Bionic
Reading

Osmu pobjedu u sezoni ostvarili su košarkaši Boston Celticsa koji su u noći s ponedjeljka na utorak, pred svojim navijačima, bili bolji od New Yorka 114:98

Dugo je trebalo Bostonu da se odlijepi od suparnika, gosti iz New Yorka vodili su na poluvremenu s minimalnih 53-52. No, u nastavku je Boston zaigrao bolje predvođen Jaysonom Tatumom te je na kraju slavio s uvjerljivih 16 poena razlike.

Tatum je ubacio 35 poena od čega 17 u posljednjoj četvrtini. Dodao je tome sedam asistencija i šest skokova, a svojom je igrom na trenutak podsjetio i na svog najvećeg igračkog uzora - Kobea Bryanta!

Jaylen Brown je ubacio 22 uz šest asistencija i pet skokova, a Kristaps Porzingis 21 poen. Kod New Yorka je najbolji bio Jalen Brunson s 26 koševa, dok je Julius Randle postigao 25 koševa uz devet skokova i pet dodavanja.

Boston je ostao drugi na Istoku s omjerom 8-2 dok je ispred njega jedino Philadelphia s omjerom 8-1.

Toronto je nakon preokret upisao domaću pobjedu protiv Washingtona od 111-107. Gosti su na poluvremenu imali veliku prednost od 64-45. Imao je Washington i 23 koša prednosti, ali sve su upropastili igrom u nastavku. Posljednju četvrtinu Toronto je dobio 30-16 i na kraju ostvario pobjedu s kojom je došao na omjer 5-5.

Odličnu partiju ostvario je Pascal Siakam koji je ubacio 39 poena. Premda je promašio tri upućene trice imao je ukupan odličan šut iz igre 15-23. Imao je i 11 skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Scottie Barnes je za Toronto postigao 19 poena i devet skokova, dok je poraženu momčad predvodio Kyle Kuzma s 34 koša.

Domaću večer upotpunio je i Milwaukee pobjedom protiv Chicaga 118-109. Giannis Antetokounmpo je bio prvo ime pobjedničkog sastava s 35 poena i 11 skokova, dok je s klupe drugi strijelac Milwaukeeja bio Bobby Portis koji je ubacio 19 poena, uz osam skokova i pet asistencija. Odličan, ali nedovoljan na drugoj strani bio je Nikola Vučević s 26 koševa, 12 skokova i pet asistencija.

Sacramento je u svom sastavu imao četvoricu igrača koji su zabili 20 ili više poena u slavlju protiv Clevelanda 132-120. Najbolji je od njih bio Litavac Domantas Sabonis kojem je nedostajao jedan skok za „triple-double“ učinak. I ovako njegova 23 poena, 10 asistencija i devet skokova izgledaju kao odlično izdanje.

De'Aaron Fox je postigao 28 poena i šest asistencija, Keegan Murray 25 poena i osam skokova, a Kevin Huerter 20 koševa uz 6-9 za tri poena za odlično napadačko izdanje „kraljeva“ iz glavnog kalifornijskog grada.

Standings provided by Sofascore