kvalifikacije ZA EP

Jarnijevi 'klinci' u 18 minuta zabili tri gola i osigurali pobjedu protiv Kosova

03.11.2023 u 15:36

Bionic
Reading

Hrvatska U-17 reprezentacija, na čijoj klupi sjedi Robert Jarni, pobjedom 4:0 protiv Kosova otvorila je kvalifikacijski ciklus, a čiji je konačni cilj plasmna na Euro kojem će domaćin biti Cipar

Mladi hrvatski nogometaši, selekcija do 17 godina, uspješno su otvorili prvi krug kvalifikacija za UEFA Euro koji se igra u Karlovcu i Zaprešiću.

Jarnijevi igrači ovog su petka u Karlovcu, na Čavlekovom stadionu, po teškim vremenskim uvjetima, zasluženo i uvjerljivo svladali Kosovo sa 4:0.

Dugo je trebalo mladim Vatrenima da probiju obranu gostiju, no onda je sve riješeno krajem prvog i početkom drugog dijela. U samoj završnici prvog poluvremena (44. minuta) Čović je doveo Hrvatsku u vodstvo 1:0, a početkom nastavka Čutuk je povisio na 2:0 i pitanje pobjednika bilo je i definitivno riješeno. Do kraja susreta strijelci za Hrvatsku bili su još Zebić u 62. i Barić u 80. minuti.

U drugom ogledu ove skupine, odigranom u Zaprešiću, Engleska je bila izuzetno uvjerljiva i s 8:0 svladala Farske Otoke. Kako je izgledao susret najbolje govori podatak o omjeru udaraca na gol - 30:0 za mlade Engleze.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra (opet u Karlovcu)protiv Farskih Otoka, dok u Zaprešiću igraju Engleska i Kosovo.

Zadnje kolo na rasporedu je u četvrtak 9. studenog, a Hrvatska će i treći put igrati u Karlovcu. Suparnik će joj biti Engleska, dok u Zaprešiću u isto vrijeme igraju Kosovo i Farski Otoci.

Plasman u elitno kvalifikacijsko kolo plasirat će se dvije prvoplasirane momčadi, uz pet najboljih trećeplasiranih momčadi uzimajući u obzir učinak protiv dviju prvoplasiranih momčadi u svojoj skupini.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel