velika pobjeda 'kraljeva'

Japanskog Messija odgojila Barcelona a on je sada postao igrač madridskog Reala

14.06.2019 u 19:16

Bionic
Reading

Madridski Real nakon Luke Jovića, Edena Hazarda i Ferlanda Mendyja, potvrdio je i kupovinu japanskog nogometaša Takefusu Kuba. Naravno, ništa ne bi bilo čudno u transferu ovog 18-godišnjaka u Real, da se od 2011. do 2015. godine nije nogometno školovao u Barceloninoj školi

Takefusa Kubo je na sebe skrenuo pozornost krajem 2011, kada je u dobi od 11 godina postao prvi Japanac koji je postao član Barcelone, a sada ga znaju zvati 'japanski Lionel Messi'.

Barcelonini skauti su ga snimili u svojoj nogometnoj školi koja je bila otvorena u Fukuoki, a o kakvom je talentu riječ, govori podatak da je pri dolasku u La Masiju dobio dres s brojem '10' zbog sjajne lijeve noge i fantastičnog pregleda igre.

Do 2015. godine bio je član 'La Masije', ali onda se vratio u Japan, točnije u FC Tokio. Sada je očito Barcelona zakasnila, a prema nekim napisima i napravila veliku 'grešku u koracima', jer je navodno računala kako Kubo ima ugovor do 2020. godine.

Međutim, on je imao ugovor do 1. lipnja ove godine, što je Real iskoristio i za dva milijuna eura otkupio mladog Janapca.

Mladi igrač će sljedeće sezone igrati za rezervnu momčad Reala, odnosno Castillu.

Kubo je ovog siječnja postao punoljetan, a nekoliko dana poslije 18. rođendana debitirao je za japansku A-reprezentaciju. Član je i momčadi koja nastupa na Copa Americi s pozivnicom. Igrat će protiv Čilea (18. lipnja), Urugvaja (21. lipnja) i Ekvadora (25. lipnja).