najljepši trenuci

Janice, sretan rođendan! Prisjetimo se njezine čudesne vožnje na Sljemenu bez štapa

05.01.2024 u 13:33

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska skijašica Janica Kostelić danas slavi 42. rođendan, a na svoj 24. rođendan, 5. siječnja 2006. godine je na 'Snježnoj kraljici' odvezla legendarnu vožnju bez štapa

Janica je tada bila sedma u prvoj vožnji zagrebačkog slaloma, a u drugoj je krenula na 'sve ili ništa" i tako puna adrenalina i želje već na samom početku ostala bez desne rukavice i štapa! No odlučila je usprkos boli i naizgled nepostojećim izgledima - dovršiti utrku! Ne samo da je došla do cilja, nego je uspjela osvojiti treće mjesto, što je bio senzacionalan rezultat u takvim okolnostima', podsjeća HRT, a video slalomske vožnje pogledajte OVDJE.

  • +2
Janica Kostelić bez štapa na Sljemenu Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Dogodila mi se velika glupost. Štap se zapiknuo i prošlo mi je kroz glavu da odustanem. S dlanom više nisam mogla micati štapove, pa sam ih udarala laktom. Bila je to užasna bol, ali zbog svih ljudi koji su došli na Sljeme morala sam dovršiti utrku', rekla je nakon te vožnje.

Snimka je obišla svijet, a najbolja hrvatska skijašica u povijesti je nekoliko mjeseci kasnije osvojila svoj treći Veliki kristalni globus i potom - sa samo 24 godine - okončala karijeru.