NHL LIGA

Jagr izjednačio Lemieuxa, Detroit prekinuo crni niz

22.11.2013 u 10:07

Bionic
Reading

Češki hokejaški veteran Jaromir Jagr donio je svojim golom 2-1 pobjedu New Jersey Devilsima na gostovanju kod Los Angeles Kingsa...

Zabio je Jagr u trećoj minuti produžetka, a bio mu je to ujedno 690. gol u karijeri, čime se izjednačio s Mariom Lemieuxom na devetom mjestu vječite ljestvice najboljih strijelaca NHL lige svih vremena. Isto tako, izjednačio se Jagr s legendarnim Gordiem Howeom po broju postignutih pobjedničkih golova (121). "Gospodin Hokej" držao je taj rekord 45 godina.

Danas 41-godišnjem Jagru ujedno je to bio 18. gol u karijeri koji je postigao u produžetku, kao i deveti ovosezonski. Devilsi su uspjeli iščupati pobjedu iako su imali osjetno manji broj udaraca prema suparničkim vratima (15-35).

Detroit Red Wingsi slavili su na domaćem ledu protiv Carolina Hurricanesa 4-3 i tako ostvarili svoju prvu pobjedu u Joe Lousi Areni od 15. listopada. Prekinuli su tako niz od osam uzastopnih domaćih poraza i sedam uzastopnih poraza ukupno. Gustav Nyquist zabio je dva gola za Red Wingse u svojoj prvoj NHL utakmici ove sezone, dok je Henrik Zetterberg upisao tri asistencije. Carolina je posljednji put pobijedila u Detroitu 14. studenog 1989. godine dok je klub još nosio ime Hartford Whalers.

Chicago Blackhawksi slavili su u gostima kod Winnipeg Jetsa sa 6-3 u utakmici u kojoj se istaknuo Jonathan Toews s golom i tri asistencije. U povratničkoj utakmici po oporavku od ozljede donjeg dijela leđa Marian Hossa upisao je po jedan gol i asistenciju za prvake koji predvode NHL ligu s 34 osvojena boda.

New York Rangersi slavili su na gostovanju kod Dallasa 3-2, a najveće zasluge za pobjedu idu njihovom vrataru Henriku Lundqvistu koji je skupio 41 obranu, od čega čak 23 u prvoj trećini. Rangersi su tako niz od pet uzastopnih gostovanja započeli pobjedom, a domaće su Starse slomili golovima Chrisa Kreidera i Johna Moorea u razmaku od samo 37 sekundi na početku zadnje dionice igre.

Gol Ryana O'Reillyja 41.1 sekundu prije kraja produžetka donio je Coloradu 4-3 gostujuću pobjedu protiv Phoenixa. Bila im je to druga uzastopna pobjeda nakon niza od tri vezana poraza. Preostale golova za Avalanche postigli su John Mitchell, Andre Benoit i Cody McLeodm dok je vratar Semjon Varlamov obranio 44 udarca prema svojim vratima.

NHL liga, četvrtak:
Boston - St. Louis 2:3, penali
Philadelphia - Buffalo 4:1
Toronto - Nashville 2:4
Detroit - Carolina 4:3
Winnipeg - Chicago 3:6
Dallas - NY Rangers 2:3
Phoenix - Colorado 3:4, produžetak
Edmonton - Florida 4:1
Los Angeles - New Jersey 1:2, produžetak
San Jose - Tampa Bay 5:1