A ON JE....

Iznenađujući izbor najboljeg UFC borca za 2012.

10.01.2013 u 13:47

Bionic
Reading

UFC posljednjih nekoliko godina proglašava svog najboljeg borca tijekom zadnjih 365 dana, a mnoge će možda iznenaditi da je za 2012. godinu to Benson Henderson

Malo tko bi upravo njega izdvojio kao najboljeg, no on je tijekom prošle godine uspio najprije osvojiti pojas prvaka UFC-a u lakoj kategoriji te ga je zatim i dva puta obranio što mu je donijelo ovu prilično laskavu titulu te se tako našao u društvu koje sačinjavaju Jon Jones, Frankie Edgar, Georges St-Pierre i Quinton Jackson. Oni su prethodnih godina također osvajali ovu titulu najboljih.

Aktualni prvak u poluteškoj kategoriji, Jon Jones, 2012. godinu završio je prema toj ljestvici kao drugi najbolji borac. Među najboljih deset također još spadaju Demetrious Johnson, Matt Brown, Cain Velasquez, Stefan Struve, Cub Swanson, Mike Pyle, Anderson Silva i Costa Philippou.

Benson je u svojoj MMA karijeri ostvario 18 pobjeda i svega dva poraza. Prvi meč u UFC-u je odradio u travnju 2011. godine, a u tu je organizaciju došao upravo nakon posljednjeg poraza u karijeri koji mu je na priredbi WEC-a u prosincu 2010. nanio Anthony Pettis.