bez dlake na jeziku

Izjava legendarnog Wilandera o Federeru koja će odjeknuti; javno je rekao pravi razlog zašto je Švicarac naglo otišao s Roland Garrosa, a to se nekima neće dopasti

11.06.2021 u 11:47

Bionic
Reading

Legendarni švedski tenisač Mats Wilander postao je u zadnje vrijeme poznat kao komentator koji se ne ustručava reći što zaista misli

Tako je u nekoliko navrata znao dosta oštro kritizirati Novaka Đokovića, a sada se obrušio i na jednog od najvećih tenisača svih vremena Rogera Federera koji se povukao s Roland Garrosa.

Podsjetimo, legendarni Švicarac - koji je između ostalog i lako dobio i Hrvata Marina Čilića - odustao je od turnira u Parizu uoči meča osmine finala protiv vrlo dobrog Talijana Mattea Berrettinija, trenutačno 9. igrača na svijetu.

Nakon što nije igrao punih 16 mjeseci. nakon operacije koljena i duge rehabilitacije, 39-godišnji Federer odustao je od turnira jer je osjetio umor. No, njegova odluka mnoge je iznenadila...

No, Wilander o tome ima svoje mišljenje, a ono ima veze s Novakom Đokovićem koji se našao u tom dijelu ždrijeba. Naime, Wilander je uvjeren kako je Federer želio izbjeći sudar s Đokovićem na zemlji…

'Mislim da je donio ispravnu odluku. OK, Roger je svakako imao šansu pobijediti Berrettinija, ali naravno onda bi se morao sastati s Đokovićem i moguće je da bi ga srpski tenisač uvjerljivo nadigrao. Očito je kako Roger to uoči Wimbledona nikako nije želio', kazao je bez dlake na jeziku 56-godišnji Wilander, ali tu se nije zadržao:

'Mislim da je Roger stigao na Roland Garros bez ideje o pobjeđivanju. Cilj mu je vjerojatno bio da odigra nekoliko mečeva i po meni je napravio više nego što je želio', dodao je Wilander koji kaže kako mu je zbog svega toga logično da je Švicarac odustao.

Za kraj je dao i jedino logično objašnjenje, ali je i rekao što zaista misli o veteranu Federeru i njegovoj igri:

'Dobro sam znao da se nakon meča protiv Koepfera nije mogao oporaviti za sljedeći dan, ali mu je bila važna pobjeda zbog samopouzdanja. Želio je biti tamo; težak meč u hladnoj ponoći... Znate, kada ljudi gledaju Federera ne mogu shvatit kako mu je unutra. Mislim da he u njemu i dalje vatra', dodao je Wilander.

Hoće li se ove iskrene riječi dopasti Federeru teško je reći, ali svim aje bilo jasno kako se odlučio čuvati za možda i svoj posljednji nastup na legendarnoj travi Wimbledona gdje ipak puno bolje igra nego na zemljanoj podlozi.