psk_2

REAKCIJE IZ MÜNCHENA

Izbornik Talijana nije skrivao sreću, a utučeni belgijski vratar je priznao: Ovo boli, utakmica je mogla otići i na našu stranu, ali...

  • D. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 02.07.2021 23:31
  • Objavljeno 02.07.2021 u 23:31
Bionic
Reading

Italija se plasirala u polufinale Eura 2:1 pobjedom protiv Belgije u Münchenu, a svoj komentar dali su akteri obje reprezentacije

Italija je povela 2:0 golovima Nicola Barelle (31) i Lorenza Insignea (44), a na 2:1 je iz kaznenog udarca smanjio Romelu Lukaku (45+2-11m).

'Zaslužili smo pobjedu, moji igrači su odigrali izvanrednu utakmicu. Pred kraj susreta smo bili umorni i zato smo se našli u teškoj situaciji, ali također smo mogli postići još golova. Čeka nas još dug put, moramo pobijediti u još dvije utakmice. Španjolska? Uživajmo sada u ovoj pobjedi', rekao je talijanski izbornik Roberto Mancini.

Italija je pobjedom protiv Belgije postala prva reprezentacija koja je povezala 15 pobjeda u utakmicama europskih prvenstava i kvalifikacija za njih. Istu šansu imala je i Belgija koja je bila na 14 takvih susreta.

'Ovo boli, ali znali smo da nas čeka teška utakmica. Imali smo dvije prilike da povedemo i onda bi utakmica bila nešto lakša, no njihov je vratar odlično branio. Utakmica je mogla otići i na našu stranu, ali Italija je zasluženo pobijedila', izjavio je belgijski vratar Thibaut Courtois.

  • +22
Belgija - Italija, četvrtfinale Eura, 2021. Izvor: EPA / Autor: Philipp Guelland / POOL
sve osim nogometa