BORBA ZA ČETVRTFINALE

Izbornik Petrović smiruje tenzije nakon teškog poraza od Nigerije

14.08.2016 u 11:07

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska košarkaška reprezentacija u 4. kolu skupine B na olimpijskom turniru poražena od Nigerije 76:90, odmah je bilo jasno da se borba za četvrtfinale potpuno zakomplicirala. Međutim, Luka Babić i Aco Petrović uvjereni su da se sve može popraviti u posljednjem kolu protiv Litve

U noći s ponedjeljka na utorak, u 3:30 ujutro po hrvatskom vremenu, hrvatska košarkaška reprezentacija protiv Litve sama odlučuje o svojoj sudbini. Međutim, prije te utakmice bit će poznato je li Hrvatska sigurno u četvrtfinalu ili će joj biti potrebna pobjeda pa će to biti borba za što bolju poziciju, tj. izbjegavanje Amerikanaca.

Nigerija je Hrvatsku razbila vanjskim šutem (17 trica) iako ostaje dojam da su se naši košarkaši nakon vodstva 28:21 na koncu prve četvrtine previše opustili uz onu staru krilaticu 'lako ćemo'…

'Pribojavali smo se i prije Olimpijskih igara ove utakmice. Znali smo da će biti teško, ali ovo je sve ovako ispalo zbog našeg pristupa. Mi smo najveći krivci za ovo i sada se morasmo dobro pripremiti za sljedeću utakmicu protiv Litve. Sve kreće od pristupa, a smo znali da Nigerija ima dobre šutere izvana, ali nismo bili pravi u obrani', kazao je za HRT nakon utakmice Luka Babić dodavši:

'Dobro smo otvorili utakmicu, ali kada su oni počeli pogađati uhvatila nas je nervoza i bilo se jako teško vratiti. Sada nas u ponedjeljak čeka najvažnija utakmica! Ništa nije izgubljeno i garantiram da ćemo dati sve od sebe!'

Izbornik Hrvatske Aco Petrović bio je vrlo smiren nakon poraza i pokušao je smiriti tenzije...

'Nigerija je protiv Španjolske i Litve do kraja utakmice bila vrlo blizu pobjede što dovoljno govori. Sjajno smo otvorili utakmicu, ali smo nakon toga napravili nekoliko gluposti i nismo se uspjeli razigrati te energetski nismo mogli parirati igračima Nigerije. Ubacili su nam čak 17 trica uz visok postotak, a pred kraj utakmice- kada smo spustili na tri razlike, primili smo jednu nepotrebnu tricu i tada je bio kraj', kazao je Petrović.

O posljednjem kolu protiv Litve je dodao:

'Nije samo ta utakmica ključna jer će prije nje igrati Brazil i Nigerija te ćemo već tada možda osigurati četvrtfinale. Međutim, svatko želi izbjeći četvrto mjesto u dvoboj protiv Amerikanaca pa tako i mi. U sljedećih 48 sati ćemo se skupiti i odigrat ćemo protiv Litve dobru utakmicu', završio je mirnim glasom Petrović.

Uoči posljednjeg kola Litva i Argentina imaju učinak 3-1, Španjolska i Hrvatska su na 2-2, a Brazil i Nigerija na 1-3. Uoči dvoboja Hrvatske i Litve (utorak, 3.30 sati), sastat će se Brazil - Nigerija i Španjolska - Argentina.