OPTIMZAM DA, EUFORIJA NE

Izbornik Goran Perkovac vrlo iskren: To je nešto što se ne može istrenirati

06.01.2024 u 20:12

Bionic
Reading

Hrvatska muška rukometna reprezentacija pobijedila je izabranu vrstu Slovenije s 32:26 (16:10) u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Njemačkoj te time osvojila Croatia kup koji je u subotu završen u porečkoj dvorani Žatika.

Nakon ove pobjede među hrvatskim navijačima zavladao je optimzam. Koji se pojačava jer znamo da će naše rukometaše u Njemačkoj bodriti tisuće navijača.

Međutim, izbornik Goran Perkovac ne podliježe euforiji. A evo što je rekao nakon utakmice.

'Najzadovoljniji sam s karakterom koji smo pokazali, jer to je nešto što se ne može istrenirati, a što je jako potrebno timu. Imali smo dobrih faza, ali smo imali i problema s povratkom u obranu i pomalo s brzom realizacijom, što još trebamo odraditi uoči nastupa na Euru. No, sve u svemu, moram biti zadovoljan kako su dečki to odradili', njegove riječi prenose Sportske novosti.

Koliko ih mislite povesti u Mannheim?

'Mislim 20, svaki igrač nam je potreban posebno u situacijama koje se pojave, a nisu moguće za predvidjeti. Danas smo u startu odreagirali dobro, obrana je bila na visini i tu smo izgradili visoku prednost s kojom smo kasnije vodili utakmicu'.

Filip Ivić bio je u transu u drugom dijelu, Slovencima je obranio četiri sedmerca, što se rijetko događa. S takvim vratarom uvijek je lakše, 60 minuta bio je na golu u pripremnom dvoboju?

'Znao sam da ću početi, nisam znao da će biti 60 minuta, ali Mandića je nešto počela ‘zezati‘ zadnja loža, pa nije bilo riskiranja. Meni je dobro došlo, mislim da smo odigrali dobru utakmicu, ja sam samo pomogao našoj jako dobroj obrani. A sedmerci? Dogodi se'.

  • +12
Croatia Cup, rukomet: Hrvatska - Slovenija Izvor: Pixsell / Autor: Luka Batelic/PIXSELL