TO BI BILO LUDO

Iz Dinama dolaze dvije 'bombe' koje bi mogle sve promijeniti

01.12.2016 u 17:11

Bionic
Reading

Pred Dinamom je možda najuzbudljiviji zimski prijelazni rok u povijesti. Zakotrljala se priča o mogućem povratku Sammira i Eduarda u Maksimirsku 128

Do kraja prvog dijela sezone još su tri kola, a Rijeka ima šest bodova prednosti u odnosu na aktualnog prvaka Dinamo. Neobična je to situacija za 'modre' koji su proteklih godina redovito osvajali jesenske titule. No riječki prvoligaš izgleda dobro, što se ne može reći za Dinamo koji se troši i u Europi.

Na slaba izdanja maksimirske družine zasigurno su utjecale i prodaje ključnih igrača (Pjaca, Rog) pa je jasno da uprava u zimskom prijelaznom roku mora posegnuti za pojačanjima.

A tu se spominju 'bombe', povratak dvojice igrača koji su ostavili dubok trag u Dinamu.

O mogućem dolasku Eduarda iz Šahtara u Dinamo već se pisalo, a bez obzira na to što se bivši hrvatski reprezentativac spori sa Zdravkom Mamićem, sam je potvrdio da nikada nije zatvorio vrata Dinamu i da je otvoren za razgovor.

Druga 'bomba' je vezana uz Sammira. Za Sportske novosti je otkrio kako mu je od Kine privlačniji povratak u Dinamo ili transfer u neke od brazilskih klubova.

Isto tako, Sammir nikada nije krio da je obožavao život u Zagrebu i to ne samo onaj vezan strogo uz nogomet.

Ipak, pitanje je koliko je realan dolazak ova dva igrača koji bi Dinamu dali potrebnu kvalitetu u lovu na Rijeku. Naime, obojica imaju velike godišnje plaće, posebno Sammir, koji na račun prima šest milijuna eura po sezoni, dakle i sedam puta više nego što imaju najplaćeniji dinamovci.