SKANDAL

Ivica Olić suspendiran zbog klađenja

12.10.2016 u 15:31

Bionic
Reading

Olić se od 26. kolovoza do 11. rujna kladio na devet utakmica Druge njemačke lige, a to je prema njemačkim propisima najstrože zabranjeno

Njemački nogometni savez (DFB) suspendirao je bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivicu Olića na dvije utakmice, a bivši hrvatski reprezentativac mora platiti i kaznu od 20.000 eura.

U priopćenju DFB-a stoji kako je ustanovljeno da se Olić nije kladio na utakmice svog kluba Münchena 1860, čije boje brani od ljeta ove godine. Istragom DFB-a zaključeno je kako se ne radi o pokušaju manipulacije rezultatima, što je olakotna okolnost za Olića pa najvjerojatnije neće biti dodatne istrage i još strože kazne.

'Olić je kažnjen jer je prekršio opću zabranu klađenja na utakmice njemačke lige. To pravilo je uvedeno u interesu igrača da ih se ne može dovesti pod sumnju da su manipulirali rezultatima. U slučaju Ivice Olića nisu pronađeni dokazi da je sudjelovao u eventualnom namještanju utakmica', rekao je predsjednik Sportskog suda DFB-a Hans E. Lorenz.

Olića su otkrili jer se uplate izvršene putem interneta i na teret njegove kreditne kartice, no on se branio da ju je posudio prijateljima te da uplate nisu bile njegove!? Njemački mediji tvrde da je Olić izrečenu kaznu prihvatio bez pogovora, no iz Münchena 1860 najavili su još drastičniju kaznu za bivšeg hrvatskog reprezentativca.