mogao je dati još

Ivica Kostelić posve iskreno komentirao je odluku HSS-a da njegova oca Antu, legendarnog skijaškog trenera, pošalju u mirovinu

21.04.2021 u 20:51

Bionic
Reading

Potpisnik svih hrvatskih skijaških medalja, jer pod njegovom palicom stasali su Janica i Ivica, potom i Natko Zrnčić-Dim, a sada i njihovi nasljednici, Filip Zubčić, Istok Rodeš, danas 82-godišnji Ante Kostelić, otišao je u mirovinu. No, čini se da ta odluka nije baš najbolje sjela njegovom sinu Ivici, ali ni ocu Anti, koji se tijekom srijede nije javljao medijima

Pobrinuli su se u Alpskom odboru Hrvatskog skijaškog saveza (HSS) pronaći adekvatnu nagradu za Antu Kostelića, legendarnog skijaškog trenera, ali i bivšeg rukometaša, te su mu dodijelili nagradu za životno djelo.

Tako su Antu Kostelića 'poslali' u mirovinu, nakon 23 godine kao trenera u reprezentaciji, ali i puno dužeg utjecaja na svoju djecu, Ivicu i Janicu, koji su osvojili deset olimpijskih medalja od kojih je pet zlatnih, četiri Velika i osam Malih kristalnih globusa, osam medalja sa svjetskih prvenstava od čega šest zlatnih te 56 pobjeda i 115 postolja u Svjetskom kupu.

>> Najveći hrvatski skijaški trener Ante Kostelić otišao u mirovinu s deset olimpijskih medalja, četiri Velika i osam Malih kristalnih globusa

'Osim sjajnih rezultata, njegov rad je uvelike pomogao i doprinio stvaranju našeg respektabilnog saveza, razvoju ostalih reprezentativaca i dovođenju utrke Svjetskog kupa na Sljeme. Hrvatski skijaški savez će nastaviti raditi vođen Antinom skijaškom i sportskom vizijom u razvoju svojih natjecatelja, a najmanje što mi možemo učiniti kako bi mu zahvalili je dodjela nagrade za životno djelo', rekao je direktor alpskih reprezentacija i ski pool-a Vedran Pavlek.

No, čini se da ta odluka nije baš najbolje sjela obitelji Kostelić, jer Ivica je u razgovoru za RTL otkrio.

'Mislim da to nije bila njegova odluka, ali ja vam ne želim reći ništa više o tome. Mislim da je mogao dati još. On nije označio samo Janičinu i moju karijeru, nego svih hrvatskih skijaša', rekao je 41-godišnji Ivica, a onda i dodao kako vjeruje da je tata Ante, bez obzira na godine,mogao dati još puno hrvatskom skijanju.

'Meni je teško zamisliti 'staroga' u mirovini, ili općenito, u miru. On nije čovjek koji može dugo sjediti na jednom mjestu. Štoviše, on prezire sjedenje. Sjedi isključivo kada piše ili jede. On inače ne sjedi. Nisam sreo temperamentniju osobu, punog životne energije, jer on se i danas kupa u ledenom potoku. Ja sam mu se divio, ali sam ga i pitao, tata kako ti to možeš izdržati, a on je rekao meni poznatu rečenicu: Ne postoji mladost i starost, postoji samo strast prema životu'.