porečki delfin

Ivica Kostelić i hrvatski olimpijci na plivačkom maratonu u Poreču

01.09.2017 u 10:42

Bionic
Reading

Na 18. izdanje Porečkog Delfina koje će se održati u subotu 2. rujna stižu olimpijci iz Hrvatske i Slovenije - Miloš Milošević, Marko Strahija, Nace Majcen, Dinko Jukić, Jure Bučar i Karla Šitić. Ovogodišnji će maraton dodatno uveličati naš najbolji sportaš Ivica Kostelić koji će plivati rekreativni dio utrke...

Poznati plivači, sudionici Olimpijskih igara Marko Strahija, Miloš Milošević, Dinko Jukić, Nace Majcen, Jure Bučar i Karla Šitić dolaze u Poreč na ovogodišnje izdanje maratona na kojem su i sami sudjelovali na počecima svojih velikih sportskih karijera.

18. izdanje Porečkog Delfina održat će se u subotu 2. rujna na porečkoj plaži Pical u organizaciji Kluba za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju Poreč. Uzbudljivo natjecanje, bogat zabavni sadržaj, nova plivačka ruta i druženje s najboljim plivačima, donijet će posjetiteljima pravu sportsku poslasticu.

Svi ljubitelji plivanja će na Porečkom Delfinu imati priliku upoznati se s poznatim plivačkim olimpijcima - Slovencima Nacom Majcenom, pobjednikom prvog Porečkog plivačkog maratona i sudionikom Olimpijskih igara u Barceloni te Jurom Bučarom koji je nastupio na trima uzastopnim Olimpijskim igrama (Barcelona, Atlanta i Sidney) i bio višestruki sudionik Europskih i Svjetskih prvenstava u bazenu i na otvorenim vodama.

Hrvatske olimpijce predvodi Miloš Milošević, dvostruki europski i svjetski prvak te svjetski rekorder u disciplini 50 m leptir, zatim sudionicima Porečkog Delfina dobro poznata Karla Šitić, najuspješnija hrvatska daljinska plivačica, višestruka pobjednica Porečkog Delfina, koja je sudjelovala i na Olimpijskim igrama u Londonu te dvostruki europski prvak Dinko Jukić, sudionik Olimpijskih igara u Pekingu i Londonu i višestruki osvajač medalja na svjetskim i europskim prvenstvima.

Uz njih maraton će dodatno uveličati i Marko Strahija, višestruki osvajač medalja na europskim i svjetskim prvenstvima i sudionik Olimpijskih igara u Atlanti, Sydneyu i Pekingu. Kao počasni gost na maraton stiže i naš najbolji skijaš i zvijezda hrvatskog sporta, Ivica Kostelić koji će i otplivati rekreativni dio maratona.

Na prošlogodišnjem izdanju Delfina, 1280 plivača iz čak 17 zemalja obaralo je svoje rekorde i testiralo granice, a ove se godine očekuje još veći broj plivača rekreativaca. Nova plivačka ruta, uz plivače, zasigurno će razveseliti i brojne navijače i gledatelje jer im omogućuje još bolje praćenje prve i završne dionice maratona s obale. Uzbudljivi start je najbolje pratiti s plaže Pical, dok se prva trećina plivačke rute može gledati iz starogradske jezgre na potezu Lungomare do Ville Polesini, a zadnja se dionica utrke na 5000 m može vidjeti od plaže Valamar Pinia hotela u Špadićima pa sve do samog cilja.

Porečki delfin već je tradicionalna sportska poslastica koja u Poreč svake godine privlači sve veći broj plivača rekreativaca kao i mnogobrojne gledatelje. Organizatori se novim popratnim sadržajem i sportskim izazovima trude dodatno obogatiti ovaj najveći plivački događaj, a tome značajno doprinosi podrška partnera i sponzora, Turističke zajednice grada Poreča, Valamar Riviere i Grada Poreča, koji redovito podržavaju vrijedne manifestacije s ciljem razvoja Poreča kao destinacije i promocije sporta i aktivnog stila života.

Novosti o Porečkom Delfinu saznajte na www.poreckidelfin.com i na službenoj Facebook stranici www.facebook.com/poreckidelfin.