REAKCIJA PRVAKINJE

Ivana Habazin nakon svjetskog pojasa: Hvala Biserki Petrović, a Bog je moja snaga

21.04.2024 u 09:28

Bionic
Reading

Hrvatska boksačica Ivana Habazin po treći put u karijeri osvojila je naslov profesionalne svjetske prvakinje, a odmah nakon pobjede dala je komentar na svoj veliki uspjeh

Podsjećamo, naša boksačica je u KC 'Dražen Petrović jednoglasnom odlukom sudaca svladala Mađaricu Kingu Magyar u meču za pojas po WBC verziji i privremeni pojas po WBA verziji u velter kategoriji (-67 kg).

'Bila mi je čast imati ponovo borbu u ovoj dvorani. Hvala Biserki Petrović koja mi posudila za izlazak u ring Draženovu majicu s Olimpijskih igara u Barceloni ‘92. Moj poklon gospođi Biserki je krunica koju je blagoslovio papa Franjo. Rekla sam da će borba biti teška', poručila je Habazin pa dodala:

'U životu nisam imala većih problema, većeg straha, ali molila sam se Bogu i uspjela. Bog je moja snaga. Vjerujem da je možda moglo biti i bolje u zadnjim rundama. Najbitnije je da sam pobijedila, a ovaj WBC pojas je najprestižniji, nešto što sam čini mi se kao cijelo stoljeće čekala. Još bi voljela WBO naslov, a sad se idem prvo odmoriti i dobro najesti.'

Kasnije je otkrila još nešto..

'Ljudi ni ne znaju koliko je bilo je*eno teško, i što sam sve prošla u ovih pet mjeseci. Nisam u životu imala veću tremu ni strah, veći pritisak. Molila sam Boga da mi da snage i da bude sve OK. Kad se žrtvuješ, Bog to mora nagraditi. Jer da nije bilo pobjede, to bi bio moj kraj. Treba sve to organizirati. Koliko samo para dugujem, meč u Zaboku, meč sad. Dugujem 80.000 eura, ali vjerujem da će se isplatiti. Možeš kupiti stan za to! Uzela sam rizik i išla po ove titule.'

  • +4
Ivana Habazin - Kinge Magyar Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Habazin je prvi svjetski naslov osvojila 2014. po IBF verziji, a četiri godine poslije je osvojila i IBO pojas.

Za 34-godišnju Zabočanku ovo je bio meč u kojem se trebala boriti protiv Amerikanke Jessice McCaskill, kad su ulog trebala biti čak četiri pojasa (WBC, WBA, IBO i The Ring), ali je američka boksačica odlučila otkazati borbu i prihvatiti izazov Lauren Price, zbog izdašnije financijske ponude.

McCaskill se zbog te odluke morala odreći WBC pojasa, za koji je Habazin bila prva izazivačica. Hrvatska boksačica je imala i status prve izazivačice po WBA verziji, koja je zbog toga dopustila da u borbi protiv Kinge Mayar (14-4) "u igri" bude i privremeni naslov WBA prvakinje.

Habazin (22-5) je u meč protiv sedam godina mlađe suparnice ušla s imperativom pobjede. Naime, uoči borbe je najavila da će joj u slučaju poraza ovo biti zadnji meč u karijeri. Srećom, izdržala je taj ogroman pritisak i uspjela na bodove svladati vrlo čvrstu Mađaricu.

Sva tri bodovna suca su dali prednost Zabočanki u meču koji je potrajao svih deset dogovorenih rundi, koje su trajale po dvije minute.