SMIJENJEN VLAŠIĆ

Ivan Sunara novi trener košarkaša Zadra

28.01.2014 u 22:25

Bionic
Reading

Novi trener KK Zadar je Ivan Sunara, javlja portal 057info. U večernjim satima utorka na izvanrednoj konferenciji za novinare ovu je vijest uz nazočnost samog Sunare priopćio sportski direktor kluba Branko Skroče. Suradnja je dogovorena po principu jedna plus jedna godina.

'Hrvoje Vlašić nije jedini krivac, ali ne možemo mijenjati cijelu momčad. Nažalost. Odluku o promjeni trenera donijeli smo prije nekoliko sati i ne vidim ništa nekorektno u načinu razlaza s Vlašićem. Nije nam cilj bio smijeniti ga pod svako cijenu i dovesti bilo koga. Nije ova odluka tu da bi se njega riješili. Vlašić je dao sve od sebe, ali šok terapija nam je potrebna. Ivan Sunara je moj izbor, nije istina da sam bio protiv njega, nećete me sad posvađatui s njim', kazao je sportski direktor kluba Branko Skroče koji ovom prilikom nije želio komentirati selekciju momčadi.

Sunara je u prvoj izjavi u ulozi trenera Zadra kazao:

'Nisam neupućen u stanje u momčadi. Bio sam na gotovo svim susretima Zadra. Do subote je bitno ostvariti kontakt s igračima, nakon toga ću raditi na odnosu prema igri. Moramo vjerovati u sebe. Na tome ću raditi do subote i Krke. Uvjeren sam da do tada možemo ostvariti pozitivni šok. Slijede dva tjedna pauze koja bi nam trebala dobro doći da vratimo povjerenje i vjeru u igrače'.

Skroče je potvrdio informaciju da nedavno dovedeni Bahamac Bennet Davis napušta Višnjik.

'Traži se novi igrač. Imamo neke prijedloge koje ćemo prokomentirati s trenerom Sunarom. Ako to ne bude riješeno do utakmice s Krkom, bit će do sljedeće', rekao je Branko Skroče.

U klubu tvrde da je razlaz s Vlašićem prošao u najboljem redu.

'S Vlašićem smo se sporazumno razišli. Sve je prošlo korektno, a ugovor sa Sunarom je parafiran', rekao je direktor kluba Boris Skroće.