HNS bez milosti

Ivan Leko dobio drastičnu kaznu zbog vrijeđanja suca; ovo je težak udarac za Hajduk

24.07.2023 u 17:43

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza danas je održala sjednicu na kojoj je donijela odluke o kaznama vezanim uz utakmicu SuperSport Superkupa između Dinama i Hajduka na Maksimiru

Svi su s nestrpljenjem čekali što će odlučiti Disciplinska komisija HNS-a nakon što je trener Hajduka Ivan Leko na utakmici SuperSport Superkupa vrijeđao glavnog suca Darija Bela.

'Glavni trener Hajduka, Ivan Leko, kažnjen je temeljen članka 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a zabranom obavljanja funkcije na pet (5) prvenstvenih ili kup utakmica i novčanom kaznom u iznosu od 2500 eura zbog psovanja i vrijeđanja glavnog suca utakmice, uslijed čega je i bio isključen', objavio je HNS, a kazne su uz to dobili i Klubovi:

'HNK Hajduk kažnjen je s 3000 eura temeljem članka 66. Disciplinskog pravilnika HNS-a zbog korištenja pirotehničkih sredstava gostujućih navijača.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

GNK Dinamo kažnjen je s 3000 eura temeljem članka 66. Disciplinskog pravilnika HNS-a zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih navijača.'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +55
Dinamo - Hajduk; SuperSport Superkup Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Podsjetimo, Ivan Leko je na utakmici SuperSport SUperkupa isključen zbog prigovora, psovanja glavnog suca Darija Bela i ulaženja u teren.

Leko ima pravo na žalbu u roku od osam dana, a ako se žali automatski mu se odgađa kazna do odluke o žalbi, pa bi mogao voditi nedjeljni derbi protiv Rijeke na Poljudu (30. srpnja, 21.05 sati, MAXSport, MAXtv).