RISKIRAO SVE

Istup koji je odjeknuo Rusijom; nekada je s ponosom nosio kapetansku traku u reprezentaciji, a sada bi ga mogli smaknuti!

16.06.2022 u 10:55

Bionic
Reading

Bivši kapetan ruske reprezentacije Igor Denisov kritizirao je invaziju svoje nacije na Ukrajinu, a njegovi komentari mogli bi mu ugroziti život

Denisov je rat nazvao 'katastrofom' te je tako riskirao zatvorsku kaznu do 15 godina prema novousvojenom zakonu koji zabranjuje građanima da osuđuju sukob.

Ovaj 38-godišnjak, koji je uvijek bio bez dlake na jeziku tijekom cijele igračke karijere, kaže da želi govoriti istinu o 'potpunom užasu' u Ukrajini.

'Ovi događaji su katastrofa, potpuni horor. Ne znam, možda će me zatvoriti ili ubiti zato što ovo govorim, ali govorim činjenice. Poslao sam pismo predsjedniku Putinu. Spreman sam kao ponosan čovjek kleknuti pred njim kako bi rat prestao', napisao je bivši ruski reprezentativac i dodao:

'Ne volim kad ljudi umiru. Ne mogu više šutjeti o ovome. Naravno, ja sam obični čovjek. Čak me je i sada strah. Ali ne mogu ne progovoriti. Što god bilo, ne skrivam se. Ne idem nikamo.'

Denisov je bio jedan od važnijih igrača nacionalne vrste od 2008. do 2016. godine, skupivši 54 nastupa, te je imao i kapetansku ulogu. Cijelu karijeru proveo je u ruskoj ligi, a najbolje godine dao je u Zenitu iz St. Peterburga.