NA PUTU ZA BRAZIL

Islandska legenda Hrvatskoj poslala jasnu poruku

18.11.2013 u 12:27

Bionic
Reading

'Nemojte misliti da će hrvatskoj reprezentaciji biti lako u sutrašnjoj utakmici. Bit će to čvrst i težak dvoboj. Ispred nas je ključnih 90 minuta u borbi za plasman na svjetsko prvenstvo i ne mislimo se predati bez borbe', kazala je najveća zvijezda islandske nogometne reprezentacije Eidur Gudjohnsen uoči današnjeg treninga na maksimirskom stadionu

Gudjohnsen, koji je tijekom karijere igrao za Barcelonu, Chelsea, Tottenham, Monaco, te niz drugih klubova, iznimno je pristupačan i simpatičan. Spremno je odgovarao na sva pitanja hrvatskih novinara koji su se okupili ispod južne tribine stadiona Maksimir.

'Hrvatska je sasvim sigurno favorit uoči sutrašnjeg ogleda. Ima kvalitetniji sastav, njezina nogometna povijest također je gura u prednost, igrat ćemo u Zagrebu, no to ne mora ništa značiti. Uvjeren sam kako ćemo i mi imati svoje prilike', dodao je igrač belgijskog Club Bruggea.

Islanđani su nakon prve utakmice imali dosta prigovora na suđenje, to je priznao i Gudjohnsen, no nije želio tome pridavati previše pažnje.

'Nije dobro kada se više priča o suđenju, nego o utakmici. Neke odluke iz prve utakmice nisu nam bile po volji', dodao je.

Premda Luka Modrić u Reykjaviku nije odigrao na svom nivou za Gudjohnsena je veznjak Real Madrida najbolji igrač 'vatrenih'.

'Svi znaju Lukine kvalitete. Strašno je što u današnjem nogometu svi samo kritiziraju. Nitko nema pravo ne odigrati loše, već normalnu utakmicu, a da pritom nije kritiziran. Svi stalno očekuju briljantne predstave', zaključila je glavna islandska zvijezda.