RUKOMETNI IZBORNIK

Islanđanin oduševio Hrvate; zapjevao je Lijepu našu s rukom na srcu pa sve pojasnio

15.03.2024 u 20:05

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson bio je dobro raspoložen dan nakon 35-29 pobjede protiv Austrije u svojoj prvoj utakmici u toj ulozi no također je upozorio kako još uvijek nije dovršen posao na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre koji se održava u Hannoveru

Hrvatsku u subotu od 14.30 sati očekuje dvoboj protiv domaćina Njemačke koja je u 1. kolu također upisala pobjedu, 41-29 protiv Alžira. Plasman na OI će s turnira u Hannoveru izboriti dvije prvoplasirane reprezentacije, a Hrvatsku osim Njemačke očekuje još i susret protiv Alžira u nedjelju.

"Čekaju nas još dva finala Kupa i zato moramo zadržati koncentraciju, dobro se pripremiti. Njemačka je jaka momčad, osobito su im dobri vratari i zato moramo biti jako koncentrirani i ne gubiti previše lopti. Bit će važno i vraćanje u obranu kako im ne bismo dopustili previše protunapada. Što se napada tiče, kod Nijemaca su odlični središnji vanjski Knorr i pivot Golla, oni čine odličnu kombinaciju koja jako dobro igra zajedno i zato moramo biri snažni u sredini obrane", rekao je Sigurdsson za službenu internetsku stranicu Hrvatskog rukometnog saveza (hrs.hr).

Islanđanin Sigurdsson oduševio je i time što pokušava naučiti riječi hrvatske himne kako bi se što bolje "uživio" u utakmicu.

"Želim biti dio momčadi, dio kulture i mislim kako je dobro da, kada se intonira himna, pjevati zajedno s ostalima i tako ući s pravim raspoloženjem u utakmicu. To sam radio dok sam bio igrač, a tradiciju nastavljam i kao trener. Pokušavam naučiti riječi himne, imam još dvije utakmice da se popravim", dodao je Sigurdsson.

Dagur Sigurdsson, Lijepa naša, 15.3.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez
Standings provided by Sofascore
  • +5
Hrvatska - Austrija Izvor: Profimedia / Autor: Franziska Gora / imago sportfotodienst / Profimedia