SAMO ZA TPORTAL.HR

Iskreno razmišljanje igrača koji je u Osijeku doživio razočarenje

01.03.2016 u 07:27

Bionic
Reading

Kao što smo pisali u ponedjeljak, Australac hrvatskih korijena, a koji je igrao čak i za hrvatsku reprezentaciju U-19, u Osijeku nije dobio pravu priliku te se vratio u Australiju, gdje je već u nepunih mjesec dana oduševio sve ljubitelje nogometa

Sada već bivši igrač Osijeka, kluba koji se nalazi u opasnoj zoni i može mu se dogoditi da klizne u drugi razred hrvatskog nogometa, Steven Ugarković od ovog je siječnja igrač australskog Newcastle Jetsa. Hrvatsku zimu zamijenio je australskim ljetom i dokazao ono što neki treneri u gradu na Dravi nisu znali (ili htjeli) prepoznati.

Jer Steven je u četiri utakmice u kojima je nastupio svih 90 minuta bio ponajbolji pojedinac svoje momčadi, a ove je nedjelje je na gostovanju protiv Central Coast Marinersa zabio jedini, pobjednički gol. Od Stevenova dolaska krenula je uzlazna putanja kluba koji je u ta četiri nastupa klub upisao tri pobjede i remi.

I vjerujemo da već sada, iako je došao tek prije mjesec dana i samo mu je 21 godina, čelnici kluba žele produžiti ugovor jer ovaj mu traje svega godinu i pol.

Steven, kako izgleda nogomet u nama egzotičnom australskom prvenstvu?

'Ono što sam primijetio u ovih mjesec dana jest da je glavna razlika u fizičkom smislu. Ovdje se igra čvršće, brže. Neću reći grublje. A što se taktike i kvalitete tiče, vrlo je sličan nogometu u Hrvatskoj. Mislim da su nogometaši pristigli iz Europe donijeli jedan velik pomak', rekao je u razgovoru za tportal.hr Steven Ugarković, 21-godišnjak kojeg ni kao klinca nije bilo strah doći u tisućama kilometara udaljenu Hrvatsku, bez roditelja i sestre. Naravno, nije bio sâm, već se o njemu brinuo stric Jozo s obitelji, no za klinca su roditelji ipak najčvršći oslonac, a oni su ostali u Sydneyju.

Jeste li razočarani što u Hrvatskoj niste dobili pravu priliku i što niste igrali više?

'Jesam, razočaran sam malo, ali to je nogomet. No moraš samo gledati naprijed, što ti budućnost može donijeti i zato sam sada jako sretan kako igram.'

Namjeravate li se možda jednog dana ipak vratiti u Hrvatsku igrati nogomet?

'Nikad ne reci nikad. Ali prvo bih morao jako dobro razmisliti što je bolje za mene. Tu igram super. Osjećam kao igrač. Ali ako dođe poziv iz Hrvatska, pogledao bih sve opcije i što je najbolje za mene.'

Svim igračima igrati u najjačim europskim zemljama ipak je najveća želja. Vjerojatno i Vaša?

'Da, naravno. Europa je glavna destinaciju za nogomet. Najviše bih volio igrati u Njemačku ili u Engleskoj.'

U Vašem klubu je i Mateo Poljak, bivši igrač Dinama i Lokomotive, Hrvat koji je već četvrtu sezonu u Australiji. Može se reći da je on starosjedilac, za razliku od Vas?

'Da, igram s Mateom u veznoj liniji. A osim što dobro surađujemo na terenu, puno se družimo i izvan terena. Naravno, i pomaže mi u svemu. A iako mu je tek 26 godina, ima puno iskustva. Jako sam mu zahvalan na pruženoj pomoći', završio je Ugarković. Naravno, i svom bivšem klubu, bez obzira na to što mu nisu pružili pravu nogometnu priliku, poželio je prvoligaški status te da mu pod novim vlasnicima krene nabolje.