jako ga cijene

Iranski navijač pojavio se na tribini s majicom na kojoj je lice neprežaljenog Hrvata, a tu je i jedna riječ koja sve govori

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 22.11.2022 10:19
  • Objavljeno 22.11.2022 u 08:25
Bionic
Reading

Tijekom utakmice Engleske i Irana u prvom kolu skupine B na Svjetskom nogometnom prvenstvu pažnju fotoreportera dobio je jedan navijač zbog majice koju je nosio

Engleska je na stadionu Kalifa International očekivano bila bolja od Irana, ali ostaje dojam da su do uvjerljive pobjede 6:2 došli s pola gasa.

Podsjetimo, strijelci za europske doprvake bili su Jude Bellingham (35), Bukayo Saka (43, 62), Raheem Sterling (45+1), Marcus Rashford (71) i Jack Grealish (89) dok su pogoci za Iran djelo Mehdija Taremija (65, 90+13-11m).

No ono što mnoge navijače Irana boli jest činjenica da je upravo hrvatski stručnjak Dragan Skočić odveo s rekordnim brojem bodova tu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo, da bi iznenada, dva mjeseca uoči mundijala, dobio otkaz.

Presudio mu je novi predsjednik Saveza Mehdi Taj, a na njegovo mjesto postavio je Portugalca Carlosa Queiroza.

Koliko Skočić znači nekim navijačima, moglo se vidjeti kada su fotoreporteri na tribinama zatekli Iranca koji je na sebi imao majicu s njegovom fotografijom uz riječ appreciate, što govori da u toj zemlji cijene ono što je napravio za njih. A nikada nećemo saznati kako bi pod Skočićem završila utakmica protiv Engleza.

'Moje gledište je jednostavno i vrlo pragmatično. Utakmica je bila gotova nakon prvog poluvremena, a jedini cilj nakon toga bio je uživati ​​u igri, ostati hrabar i pokušati igrati naš nogomet', kazao je Queiroz.

A navijači Irana nakon ovakve predstave i dalje mogu samo maštati o tome da će jednoga dana prvi put u povijesti proći skupinu na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

  • +9
Utakmica 1. kola skupine B Svjetskog prvenstva Engleska - Iran Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal