NA SNIMCI SE VIDI

Ipak uhićen: Slijedi li Mamiću zabrana dolaska na utakmice?

22.03.2014 u 20:34

  • +5

Zdravko Mamić fizički se sukobio s Ivom Begom

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Bionic
Reading

Nakon što je preskočio ogradu u poljudskoj loži i neprimjerenim gestama izazvao fizički obračun na isteku derbija između Hajduka i Dinama Zdravko Mamić završio je u splitskoj policiji gdje je protiv njega podignuta prekršajna prijava

Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić među trojicom je privedenih nakon splitskog derbija zbog incidenta koji se odvio u poljudskoj loži. Osim njega prekršajno su obrađeni još Ivo Bego te jedna još uvijek nepoznata osoba.

Tportalu je potvrđeno kako je protiv Zdravka Mamića podnijeta prekršajna prijava po zakonu o prekršaju protiv javnog reda i mira, obzirom da je čin tučnjave izbačen (!?) iz novog Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Evo, recimo, jednog video dokaza koji može poslužiti policiji u utvrđivanju činjenica


Ipak, postoji mogućnost da će se Mamićevi postupci dovesti i u kontekst kršenja Zakona o sprječavanju nereda obzirom da postoje još dvije indicije koje spadaju u domenu toga zakona. Prva je da je preskočio ogradu (vidi se na gornjoj snimci) i ušao u prostor u kojemu nije smio biti, a druga da je takozvanim 'bosanskim grbom' provocirao hajdukovce na tribini što se karakterizira kao poticanje na nasilje.


Policija će te dvije indicije utvrditi eventualnim video zapisima ili saslušanjem svjedoka, a ako se one pokažu točnima Zdravko Mamić mogao bi po slovu Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima dobiti zabranu pristupa Dinamovim utakmicama.