Pronašli druga rješenja

Ipak ništa od transfera Andreja Kramarića i Marija Mandžukića u redove njemačkog diva; Bayern doveo dva pojačanja u napadu

05.10.2020 u 17:11

Bionic
Reading

Posljednjeg dana prijelaznog roka europski i njemački nogometni prvak Bayern München doveo je iz PSG-a kamerunskog napadača Maxima Choupo-Motinga (31), dok je iz Juventusa na posudbu stigao Douglas Costa (30)

Posljednjeg dana prijelaznog roka europski i njemački nogometni prvak Bayern München doveo je iz PSG-a kamerunskog napadača Maxima Choupo-Motinga (31), dok je iz Juventusa na posudbu stigao Douglas Costa (30).

Choupo-Moting je za Bayern potpisao ugovor na jednu sezonu, dok Costa također, dolazi na jednu sezonu.

Kamerunski napadač je posljednje dvije sezone proveo u redovima francuskog prvaka, a već je igrao u Njemačkoj u Hamburgu, Nürnbergu, Mainzu i Schalkeu 04.

'Sjajan je osjećaj vratiti se u Bundesligu u najveći klub u Njemačkoj. Tko ne bi želio igrati za FC Bayern? Čast mi je igrati za ovaj klub', poručio je 31-godišnji napadač za klupsku stranicu.

Nakon odlazaka Coutinha, Ivana Perišića i Thiaga, trener Hansi Flick zatražio je nekoliko pojačanja kako bi nadoknadio njihove odlaske.

'Njegov dolazak dat će našoj momčadi, posebno u napadu, dubinu koja će nam trebati', rekao je sportski direktor Hasan Salihamidžić pa dodao:

'Eric je stekao međunarodno iskustvo u Paris SG-u, poznaje Bundesligu i stigao je bez odštete. Sve nam to jako odgovara.'

Na Allianz Arenu se vraća i krilni napadač Douglas Costa koji je 2018. iz Münchena preselio u Juventus. Sada dolazi na jednogodišnju posudbu.

Prije njih Bayern je angažirao krilnog napadača Manchester Cityja Leroya Sanea za 45 milijuna eura, te španjolskog veznjaka Marca Rocu iz Espanyola za devet milijuna eura.

To ujedno znači i da neće biti ništa od dolaska hrvatskih napadača Andreja Kramarića i Marija Mandžukića u klub. Iako su obojica bila povezivana s Bayernom izgleda da će za priliku u dresu bavarskog diva morati pričekati barem do idućeg prijelaznog roka, osim ako do kraja dana ne bude nekog velikog iznenađenja.