WTA SAN DIEGO

Ipak ništa od polufinala; Donna Vekić sjajno krenula, ali i izgubila

01.03.2024 u 22:42

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u polufinale WTA turnira u San Diegu, bolja od nje je u četvrtfinalu bila Britanka Katie Boulter sa 6:4, 6:3 nakon sat i pol igre.

Vekić je odlično otvorila dvoboj, povela sa 3:1 nakon što je Boulter napravila dvostruku servis pogrešku, ali tu prednost nije uspjela zadržati. S nekoliko velikih pogrešaka odmah je ispustila tu prednost za 3:2, da bi se ključnim gemom za čitav meč pokazao onaj sljedeći.

Tada je Vekić propustila 0:40 za novi 'break', a Boulter je krenula u niz tijekom kojega je osvojila osam od devet gemova i stigla u dobitnu poziciju s vodstvom 6:4, 4:0.

Vekić je kod 4:4 i 30:30 u prvom setu napravila dvije neprisiljene greške koje su ju koštale gubitka servisa, da bi u prvom gemu drugog seta dva puta servirala dvostruku pogrešku kada je imala gem-loptu.

Pokušala se Osječanka vratiti i kod gubitka 1:5 u drugom setu, osvojila je dva gema zaredom, no onda je još jednom pokleknula na svom početnom udarcu pa je pokušaj povratka propao.