NEMILE SCENE

Incident nakon utakmice Zadar-Cibona; trener Zadrana Helbich 'pukao' na verbalni napad domaćeg navijača, sportski direktor Ridl najavio sankcije

06.06.2022 u 09:31

Bionic
Reading

Zadar je sredina u kojoj nije lako biti ni igrač, ni direktor, ni sportski direktor, a posebno teško je biti trenerom

Jer u Zadru, gradu košarke, svi su treneri. Ta činjenica Zadar i čini drugačijim i posebnijim gradom kada je košarka u pitanju. Te činjenice morali bi biti svjesni i treneri i, koliko god teško bilo, nositi se s pritiskom javnosti i s uvredama s tribina.

Nakon sinoćnje treće utakmice finalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske, u kojoj je Cibona u Dvorani Krešimr Ćosić pobijedila Zadra 62:67 i stigla na korak do naslova (u seriji na tri pobjede vodi 2:1) dogodio se incident, nimalo ugodan za momčad Zadra uoči utorka i novog susreta koji ih može ostaviti u igri za naslov.

Pri odlasku domaće momčadi u svlačionicu došlo je do sukoba nezadovoljnog navijača i Zadrovog trenera Srđana Helbicha. Bilo je tu očito teških riječi, ali i fizičkog kontakta.

Uvrede su teško palo treneru Helbichu te je, navode očevici, trenerskom pločom zamahnuo prema navijaču. Nakon svega otišao je iz dvorane i ostavio na cjedilu direktora Željka Žilavca i sportskog direktora Zvonimira Ridla te su ostali gasiti požar iza njega.

  • +10
KK Zadar - KK Cibona, finale doigravnaja, 5.6.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

'Neugodna je to situacija nakon koje sam popričao i sa skupinom nezadovoljnih navijača iza naše klupe, a kasnije i s trenerom. Stvari su se primirile i vjerujem da možemo mirno privesti sezonu kraju. To treba ostaviti iza nas i pripremiti se za četvrtu utakmicu. Vjerujem u momčad, vjerujem u trenera Helbicha i vjerujem da možemo do naslova. Svi mi želimo pobjeđivati i svi se u poslu nosimo s problemima i udarima koji nam otežavaju obavljanje istog tog posla. Srđan je izgubio kontrolu, pogriješio i zbog toga će biti sankcioniran. Već smo imali silne probleme s trenerima ove sezone. Od smjene Ivana Perinčića, preko izostanaka, a kasnije i odlaska zbog zdravstvenih problema Vladimira Anzulovića, do ovog slučaja. Utakmicu dvije prije kraja, a ja sam bio siguran da će biti dvije, rezovi su nepotrebni. Ovaj slučaj što prije treba završiti i krenuti dalje', rekao je za tportal sportski direktor kluba Zvonimir Ridl.

Pred domaćom momčadi je težak dan koji će maksimalno pokušati iskoristiti ponajprije za psihičku, a tek onda i fizičku regeneraciju. Cibona pak može lagodno i bez ikakvog opterećenja ući u četvrtu utakmicu koja je na rasporedu u utorak 7. lipnja s početkom u 20 sati (Arenasport, MAXtv).