u službi naroda

Igrao si za Milan? Uspjeh u politici zajamčen ti je!

23.10.2017 u 19:10

Bionic
Reading

Kakha Kaladze (39) devet je sezona bio jedan od standardnih prvotimaca Milana, igrao je s našim Darijem Šimićem, dvaput je osvajao Ligu prvaka... Sada je izabran za gradonačelnika glavnog gruzijskog grada Tbilisija

Ima nešto u tome da bivši igrači 'rossonera' nakon nogometne karijere završe u politici. I to više nego uspješno. Prvo je George Weah (51) izabran za predsjednika Liberije, a samo desetak dana kasnije Kakha Kaladze (39) postao je gradonačelnikom glavnog gruzijskog grada Tbilisija!

>> Bivši Bobanov suigrač postao predsjednik države

Kaladze je u karijeri igrao za Dinamo Tbilisi, potom i za kijevski Dinamo iz kojeg je 2001. godine stigao u Milan. Devet je sezona branio boje 'rossonera' u vremenu kad je uz njega u obrani igrao i naš Dario Šimić, a osvojio je dvije Lige prvaka, talijansko prvenstvo, dva puta UEFA Superkup, FIFA klupsko Svjetsko prvenstvo... Ukupno je Kaladze odigrao 284 utakmice za Milan i zabio 13 golova, a bio je i dugogodišnji kapetan gruzijske reprezentacije.

Umirovio se 2012. godine nakon što je dvije sezone igrao za Genou i odmah posvetio politici u rodnoj Gruziji. Sve donedavno bio je ministar energetike u aktualnoj Vladi, a ostavku je dao u lipnju kako bi se mogao kandidirati za gradonačelnika Tbilisija. I uspio je, pobijedio je u prvome krugu glasovanja te će voditi grad koji ima više od milijun i pol stanovnika.

Autor: youtube

Kaladze je doživio i osobnu tragediju. Brat mu je otet 2001. godine i odveden u planinski klanac tada poznat kao uporište čečenskih separatista. Otmičari su tražili otkupninu, Kaladze je bio spreman platiti... No, brat mu je ipak ubijen, a tijelo mu je pronađeno i identificirano tek pet godina kasnije.

  • +6
Kakha Kaladze Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia