TEŠKA ODLUKA

Igor Tudor o razlozima odlaska iz Marseilla: Imao sam besane noći

01.06.2023 u 19:58

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni trener Igor Tudor (45) izjavio je kako napušta klupu francuskog velikana Marseillea nakon samo jedne sezone provedene na toj dužnosti iz "profesionalnih razloga".

"Bila mi je čast provesti godinu dana u ovakvom klubu, biti dijelom grandiozne obitelji, s navijačima koji se rijetko gdje nađu. Odlazim iz kluba ostavljajući ga u boljoj situaciji od one kakva je bila kada sam došao i stoga odlazim ponosan. Odlazim iz profesionalnih razloga, nisam ni na koga ljut i nisam postigao dogovor s niti jednim drugim klubom", rekao je Igor Tudor te dodao:

"Bilo je problema, lijepih i manje lijepih trenutaka. Jedna godina ovdje je kao tri godine negdje drugdje. Dao sam 100 posto svojih mogućnosti, imao besane noći razmišljajući i analizirajući, a ovu sam odluku donio nakon mnogo razmišljanja".

Prošloga ljeta Tudor je prilikom dolaska u Marseille potpisao ugovor na dvije godine.

Iako Tudor kaže kako još nije postigao dogovor o novom angažmanu, talijanski mediji navode kako je upravo on glavni kandidat za nasljednika Massimiliana Allegrija na klupi Juventusa ukoliko Allegri odluči otići. Tudor je tijekom igačke karijere bio član Juventusa od 1998. do 2007. godine, a tijekom sezone 2020/21. bio je pomoćnik Andrei Pirlu u torinskom velikanu.