maharadža nogometa

Igor Štimac s Indijom niže uspjehe; osvojio je Prvenstvo Južne Azije

04.07.2023 u 23:00

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Indije koju s klupe vodi nekadašnji hrvatski izbornik Igor Štimac osvojila je Nogometno prvenstvo Južne Azije. Indijci su u finalu nakon lutrije penala svladali Kuvajt

Poveo je Kuvajt u 14. minuti preko Al Khaldija, a na 1:1 izjednačio je u 38. minuti Chhangte. Golova u nastavku susreta više nije bilo pa se nakon 120 minuta igre pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

A tu su reprezentativci Indije bili uspješniji, heroj je golman Gurpreet Singh Sandhu, koji je obranio penal Khaledu Hajiahu za pobjedu 5:4!

Igor Štimac svoju reprezentaciju nije mogao voditi u finalu zbog suspenzije koju je zaradio zbog vrijeđanja i napada na suce. No, nakon pobjede se Štimac priključio velikom slavlju te su ga igrači nosili na rukama!

Indija je tako postala prvak Južne Azije po deveti put, a Štimcu je ovo četvrti trofej s Indijom. Prvak Južne Azije bio je i prije dvije godine, turnir Tri nacije uzeo je u ožujku ove godine, a nedavno je osvojio i Interkontinentalni kup.

Reprezentaciji Indije ovo je bila 11. utakmica u nizu bez poraza te je sjajna najava uoči nastupa na Azijskom kupu koji se igra od 12. siječnja do 10. veljače 2024. godine.