DIRLJIVO NA ANFIELDU

Igor Bišćan opet u Liverpoolovom dresu; u čast teško bolesnom treneru

23.03.2024 u 18:05

Bionic
Reading

Ove subote na Liverpoolovom Anfieldu, pred ispunjenim tribinama, odigrana je humanitarna utakmica s koje je prihod išao u Liverpoolovu fondaciju

Osim što je imala humanitaran karakter, ova je utakmica između legendi Liverpoola i Ajaxa bila i ispunjenje želje legendarnom švedskom treneru Svenu Goranu Erikssonu, koji je početkom godine otkrio kako je teško bolestan, te da strahuje kako neće još dugo poživjeti.

Potom je izrazio želju da barem jednom sjedne na klupu Liverpoola, a velikodušni Jürgen Klopp odmah mu je ponudio priliku.

Brojni gledatelji su ove subote gromoglasnim pljeskom pozdravili Erikssona koji je na Anfield došetao uz zvukove klupske himne 'You will never walk alone'.

'Ovo je bio san. Kao trener uvijek sam potajno želio doći u Liverpool jer je to klub koji obožavam. Jednom smo bili blizu toga. Nije se nikada dogodilo, ali jest ove subote', uz smijeh je govorio 76-godišnji Eriksson. Uz Šveđanina, na klupi su sjedili Ian Rush, John Barnes i John Aldridge.

Među brojnim zvijezdama koje su igrale na ovoj utakmici (Gerrard, Fernando Torres, Dudek, Škrtel....) bio je i naš Igor Bišćan.

Inače, Liverpool je pobijedio 4:2, što je u ovoj utakmici i najmanje važno. S time što je Ajax na poluvremenu vodio 2:0.