OSIPA SE ŠPANJOLSKA

I sjajni bloker Ibaka razmišlja o propuštanju Eurobasketa

10.06.2013 u 14:26

Bionic
Reading

Krilni centar Oklahoma Cityja Serge Ibaka (23) izjavio je kako nije siguran hoće li igrati za španjolsku reprezentaciju na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Sloveniji

Košarkaš rođen u Kongu osvojio je sa španjolskom reprezentacijom zlato na Eurobasketu u Litvi prije dvije godine, te srebro na Olimpijskim igrama u Londonu lani. U ovom trenutku, međutim, razmišlja o uzimanju stanke i propuštanju europske smotre u Sloveniji (od 4. do 22. rujna).

'Imam još vremena za odluku. No, moram reći da sam umorniji nego prijašnjih godina. Igrao sam tri sezone u nizu bez odmora i moram odlučiti što ću ovo ljeto', kazao je Ibaka u razgovoru za Tubasket.

Eventualni Ibakin otkaz bio bi novi udarac za španjolsku reprezentaciju koja će u Sloveniji sigurno igrati bez centra LA Lakersa Paua Gasola, a i njegov mlađi brat Marc, košarkaš Memphisa, prije nekoliko je dana poslao poruku da bi mogao propustiti Eurobasket.

Španjolska, koja je osvojila naslove na posljednja dva europska prvenstva, na ovogodišnjem će natjecanju igrati u skupini C zajedno s Hrvatskom, domaćinom Slovenijom, te Poljskom, Češkom i Gruzijom.